„Zece şcoli de nota 10”, cel mai important proiect al Rotary Club...

„Zece şcoli de nota 10”, cel mai important proiect al Rotary Club Cetate Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
rada horatiu02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Copiii care învaţă la zece şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş nu mai merg la baie în fundul grădinii, ci au din acest an grupuri sanitare moderne, după ce Rotary Club Cetate Timişoara a finalizat proiectul „Zece şcoli de nota 10”, care a durat un an.  Astăzi, Horaţiu Rada, preşedintele Rotary Club Cetate Timişoara, a prezentat, la final de mandat, activitatea pe anul rotarian 2012 – 2013, iar rezultatele sunt de admirat.


Pe lângă proiectul „Zece şcoli de nota 10”, de care au beneficiat şcolile şi grădiniţele din Butini, Percosovo, Sculea, Şemlacu Mare, Bethausen şi Cliciova, s-au mai alocat fonduri astfel încât preşcolarii din localitatea Butini, comuna Gătaia, să poată învăţa într-o grădiniţă modernă şi s-a amenajat un spaţiu de joacă. Proiectul a fost dus la bun sfârşit cu ajutorul a numeroşi sponsori, iar valoarea lucrărilor s-au ridicat la suma de 100.000 de euro.

Pe lângă acest proiect de anvergură, au mai fost realizate încă 40, care au costat aproape 200.000 de euro, printre care sprijinirea copiilor cu dizabilităţi de la Fundaţia „Speranţa”, implicarea în campania „Timişoara curată” sau în organizarea concertului Filarmonicii Banatul pe Bega. Horaţiu Rada a afirmat astăzi că „aproape în fiecare săptămână am realizat câte un proiect. Ideea de a demara proiectul «Zece şcoli de nota 10» a venit după ce am aflat că o fată a căzut în fosa septică anul trecut şi a murit şi am zis că ar trebui să facem ceva pentru copiii din Timiş. În prima parte a activităţii ne-am axat pe atragerea de parteneri şi, în final, am reuşit să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus. Sper că acest proiect va merge mai departe”. Mai mult, pe 6 iulie va fi inaugurat un foişor în Parcul Botanic, unde cei care ies la promenadă se pot relaxa în mijlocul naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.