Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat controlul asupra Pieţei Taksim din Istanbul...

Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat controlul asupra Pieţei Taksim din Istanbul şi trag cu grenade lacrimogene

0
DISTRIBUIȚI

taksim

Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat astăzi controlul asupra Pieţei Taksim, la Istanbul, centrul unei mişcări de protest faţă de Guvern ce afectează Turcia de 12 zile, utilizând gaze lacrimogene la scară largă, relatează AFP, citat de Mediafax.


Poliţiştii, urmaţi de vehicule blindate prevăzute cu tunuri cu apă, au luat cu asalt baricade ridicate de manifestanţi pe anumite bulevarde ce duc spre piaţă, dar nu se îndreptau spre Parcul Gezi, adiacent pieţei, unde sute de protestatari au instalat corturi. Guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu, a subliniat că obiectivul operaţiunii nu este îndepărtarea manifestanţilor din parc. „Intenţia noastră este să îndepărtăm pancarte şi desene din piaţă. Nu avem alt obiectiv”, a anunţat Mutlu într-un mesaj postat pe Twitter.

„Nu ne vom atinge în niciun caz de Parcul Gezi, iar (în Piaţa) Taksim nu vă vom atinge absolut deloc. Începând din această dimineaţă, sunteţi încredinţaţi fraţilor voştri poliţişti”, a adăugat guvernatorul, îndemnându-i pe manifestanţi „să se ferească de posibile fapte” ale unor provocatori. Numeroşi tineri s-au dispersat pe străzi în apropierea Pieţei Taksim şi ripostau aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov spre poliţişti, care au început să utilizeze tunuri cu apă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.