ABUZIV Primăria Timișoara a închiriat o parte din terenul privat al unei...

ABUZIV Primăria Timișoara a închiriat o parte din terenul privat al unei femei. Cum s-a ajuns aici

0
DISTRIBUIȚI

IMAG3785

Primăria Timișoara încalcă legea cu nonşalanţă şi închiriază abuziv terenuri care sunt proprietate privată a unor cetăţeni, care deşi au trecută proprietatea în CF se văd puşi în faţa unor situaţii incredibile pentru un stat de drept.

Pe strada Moise Nicoară nr 3, adresă cu aparența unei insule triunghiulare între străzile Tigrului și Adrei Șaguna, municipalitatea a închiriat locul unei firme care deține toalete ecologice. Două cutii roșii au fost amplasate pe teren. Nu departe de ele s-a instalat și o vânzătoare de lubeniță, care a plătit în avans primăriei chirie pe loc, fără să știe de fapt stă pe un teren privat. Terenul de peste 1.000 de metri pătrați aparține timișorencei Floare Lupou, care l-a cumpărat și s-a întabulat în anul 1998. Încă de atunci a avut probleme cu municipalitatea care a închiriat bucăți din parcela ei, către diverși.

Municipalitatea susține că terenul e în litigiu, drept pentru care și-au permis să aloce pe el spații pentru alte activități. ”Pe această locație se găsesc două toalete ecologice amplasate în baza HCL 171 / 2012 de către Domus Company SRL, care a semnat un contract cu municipalitatea pentru locul respectiv pe o perioadă de doi ani, începând cu noiembrie 2012. Terenul respectiv este în litigiu de mai mult timp, susțin colegii mei de la Patrimoniu”, a declarat Alina Pintilie, șefa Direcției de Comunicare din Primăria Timișoara. Proprietara admite că există un proces legat de terenul ei, însă nu cu primăria, ci cu un vecin cu care își dispută o fâșie de pământ de la granița cu proprietatea acestuia.

Tot pe terenul lui Floare Lupou vinde pepeni Elena Parker, reprezentanta SC Cookie SRL. Femeia a aflat abia de la reporterul PRESSALERT.ro că nu stă pe pământul primăriei, deși acolo plătește chirie. ”Eu am contract cu Primăria Timișoara, de la 1 iulie, pe două luni. Am plătit în avans chiria pe această perioadă, 12 lei pe zi”, a spus Elena Parker. Situaţia a fost confirmată de reprezentanții municipalității. Cu mențiunea că i-au închiriat femeii de fapt un loc pe trotuar unde nu ar fi putut sta, astfel că și-a așezat taraba cum a dus-o capul, mai exact pe terenul doamnei Lupou.


”Există o autorizație dată pentru un amplasament la intersecția străzilor Tigrului cu Andrei Șaguna pentru vânzarea de pepeni, pe o suprafață de 6 metri pătrați pentru care s-a încasat, conform HCL 139 / 2011, chiria în avans pe toată durata autorizată, câte 360 de lei pe lună”, a mai spus Alina Pintilie.

Merită amintit că terenul Floarei Lupou are formă triunghiulară cu vârful fix la intersecția celor două străzi (Șaguna și Tigrului). Mai mult decât atât, terenul e mărginit de trotuar, după care urmează carosabilul. Primăria nu putea închiria 6 metri pătrați de trotuar pentru vânzarea pepenilor deoarece ar fi blocat circulația pietonală, ceea ce înseamnă că edilii au nominalizat astfel locația autorizată folosindu-se de terenul doamnei Lupou. ”Eu știu că în Primărie sunt și escroci și periodic apar pe terenul meu tot felul de persoane sau afaceri pentru care unii încasează bani. Bunăoară, toaletele ecologice apar și dispar, probabil se tatonează terenul. Și ele, și vânzătoarea de pepeni au ajuns fără să discute cu mine nimeni din primărie”, a declarat Floare Lupou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.