ACS Poli şi-a prezentat noile echipamente fără urmă de violet GALERIE FOTO

ACS Poli şi-a prezentat noile echipamente fără urmă de violet GALERIE FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1152710490">
poli echipament03_resize
Culorile în care va juca ACS Poli, prezentate pe „Dan Păltinişanu” Foto Adrian Pîclişan

ACS Poli va îmbrăca straie noi în Liga I. Modele de echipament au fost prezentate joi seara, cu o zi înaintea confruntării cu Dinamo. Echipa va avea trei modele de echipament, unul complet alb, unul complet negru şi unul galben. Astfel, echipa a renunţat la modelele cu dungi negre şi albe, despre care primarul Nicolae Robu amintea adesea că sunt similare echipamentului folosit de Poli în perioada interbelică. De asemenea, nu va mai exista nici modelul albastru deschis.

Practic, prin echipamentele negre şi galbene, ACS Poli aminteşte de perioada de dizgraţie a Politehnici lui Iancu, din perioada procesului cu Claudio Zambon. Atunci echipa a fost forţată să îşi schimbe numele în FC Timişoara şi să joace în galben şi negru deoarece italianul Zambon susţinea că el are palmaresul. În iarnă, primarul dădea asigurări că palmaresul şi culorile vor reveni la Timişoara, pentru ca în primavară tonul edilul să fie mult mai temperat. „Eu sper să putem juca din prima etapă în Liga I în alb-violet, dar dacă, după ce ne vom mai documente puţin, vom ajunge la concluzia că încă vor mai exista pericole de confuzii, atunci vom mai amâna momentul”, a declarat Robu după ce ACS Poli a promovat matematic în urma egalului cu Maramureş Universitar Baia Mare. Iată că cei de la club au ales prudenţa, de teama că Benfica sau alţi creditori vor venii după bani pentru Sepsi sau diverse datorii. Astfel, singurele prim-divizionare care poartă culorile alb-violet, culorile fanion al Timişoarei şi ale lui Poli în ultimele decenii, sunt echipa de baschet BC Timişoara şi echipa de handbal CH Politehnica, cărora lis e adaugă echipa suporterilor ASU Poli, care aşteaptă invitaţia pentru Liga a IV-a.

Prima echipă de fotbal din Timişoara care a jucat în alb-violet a fost Chinezul, învingătoarea primelor ediţii a campionatului naţional de după Marea Unire din 1918.Chinezul a adunat şase titluri consecutive de campioană între 1922-1927. Poli Timişoara, echipa înfiinţată de Traian Lalescu în 1921 a jucat în alb-negru în primii ani de existenţă, pentru ca în anii 50 să se renunţe la această combinaţie care ajunsese să fie specifică echipelor ortacilor.

3 COMENTARII

 1. mda !trei strambe (ce se vor frumoase ) si niste zdrente (ma refer la …echipament)……impresie de kkat !Poli e in liga 5-a nu in liga lui Robu ! Vineri se rezolva si cu inganfarea astora si le scoate Dinamo fotbalul din cap .

 2. Dane esti prea prost sa intelegi ca tu sustii echipa infintata de Robu???
  Pana acum 2 ani nu stiai nimic de echipa aia!!
  Penibilule!!!
  ASU este defaPT un proiect de orgoliu si nimic mai mult.
  Asu nu are nimic in comun cu adevarata POLI!!!
  PENIBIL!!! in frunte cu DAN!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.