Ani de liceu plătiţi degeaba: școlile private din Timișoara sunt din nou...

Ani de liceu plătiţi degeaba: școlile private din Timișoara sunt din nou pe „lista rușinii” la Bacalaureat

1
DISTRIBUIȚI

1309773228bacalaureat, elevi_SA (14)

Rată de promovare ruşinoasă la examenul de Bacalaureat pentru elevii care au învăţat în trei licee particulare din Timişoara. Părinţii elevilor plătesc sute de euro pe an în speranţa că aceştia vor primi o altfel de educaţie faţă de cea din învăţământul de stat, în schimb, rezultatele de la Bacalaureat și din acest an arată că sunt bani irosiţi degeaba. Doar 14 % din cei 140 de absolvenţi de clasa a XII-a care s-au înscris la „examenul maturităţii” de la Liceul „Ioan Slavici”, Liceul Particular „Henri Coandă” şi Liceul Teoretic Milenium au reuşit să obţină o medie de trecere.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, în cele trei licee private din Timişoara care au avut elevi înscrişi la Examenul de Bacalaureat în acest an, situaţia este de-a dreptul îngrijorătoare.


Astfel, la Liceul „Ioan Slavici”, au fost înscrişi 62 de absolvenţi ai clasei a XII-a, însă doar şapte au promovat „examenul maturităţii”, 36 au fost respinşi, iar 19 nu s-au mai prezentat. Elevii care au învăţat la acest liceu au fost înscrişi la specializarea Tehnician în activităţi economice, pentru care au plătit o taxă de şcolarizare anuală de 320 de euro, plătibilă în trei rate.

Un alt liceu particular din Timişoara, acreditat de Ministerul Educaţiei, este Liceul Particular „Henri Coandă”, unde doar patru liceeni au obţinut o medie finală peste şase la Bac din cei 45 înscriși. Elevii au urmat învăţământul liceal tot la specializarea Tehnician în activităţi economice, iar din cei 41 de candidaţi respinşi, 20 nu s-au mai prezentat la probele scrise de la Bacalaureat. La Liceul Particular „Henri Coandă”, taxa anuală de şcolarizare este de 1.300 de lei, în rate. Iar la Liceul Teoretic Milenium, din cei 33 de absolvenţi înscrişi, nouă au obţinut note de trecere, un elev a fost eliminat din examen, doi nu s-au prezentat, iar 30 au fost respinşi. Toţii elevii înscrişi la Examenul de Bacalaureat au învăţat timp de patru ani la specializarea Filologie, pentru care au plătit o taxă de şcolarizare de 400 de euro pe an. Și în ultimii doi ani, puțini elevi din liceele private din Timișoara au promovat Bacalaureatul.

 

1 COMENTARIU

  1. Este un cacat bine platit de catre prostime. Scolie particulare vor avea succes atunci cand parintii vor renunta la calitatea de parinte. OIri lasi scoala sa faca regulile ori …te duci dracului . La noi, ca la nime’ : Parinti, care cred ca daca ei au BANI, si copii lor vor fi genii… Iaca , sunt niste cacati la umbra cucuruzului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.