Atacul zgomotului infernal la tenis: cum joacă sportivii de la BRD Timișoara...

Atacul zgomotului infernal la tenis: cum joacă sportivii de la BRD Timișoara Challenger în sunet de picamer și manele GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
tenis si utilaje04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Dacă auzi sunetele de picamer care le acoperă pe cele de lovituri cu racheta de tenis înseamnă că te afli la cea de-a doua ediție a turneului BRD Timișoara Challenger. Ghinionul organizatorilor a fost că data competiției a coincis cu desfășurarea șantierului lucrărilor la pasajul Michelangelo, în apropierea bazei sportive Electrica, ce găzduiește turneul. Organizatorii spun însă că nu-i supără zgomotul, ba mai mult se simt mai ceva ca la US Open, unde tenismenii s-au obișnuit să joace cu avioane zburând deasupra capului.

Anul acesta, cel mai important turneu de tenis masculin din Timişoara se suprapune în mod nefericit cu lucrările la pasajul Michelangelo. În faţa bazei Electrica este un adevărat şantier. Spaţiul verde dintre trotuar şi gard este inexistent acum, deoarece s-au săpat gropi pentru înlocuirea unor ţevi. Programul zilnic al meciurilor începe la ora 11.00, oră la care lucrările firmei de contrucţii din faţa bazei sunt în toi. Tenismenii care au ghinionul să fie programaţi înainte de orele 16.00 – 17.00 sunt nevoiţi să joace pe un fundal sonor de picamere, iar uneori muncitorii îi delectează în pauza de masă şi cu sunete de manele. Ieri, la zgomotul de pe şantier s-a adăugat şi muzica de la proaspăt redeschisa terasă River Deck.

O parte dintre tenismeni s-au plâns de zgomot, dar organizatorii spun că nu au ce face. Dumitru Hărădău, drectorul turneului, ne-a explicat că lucrările nu pot fi oprite după ora 11.00, când încep meciurile la BRD Timişoara Challenger, deoarece Primăria Timişoara a stabilit termene clare. Asta, în contextul în care Primăria Timișoara este şi co-organizator al turneului BRD Timişoara Challenger, alături de sponsor şi Consiliul Judeţean. „Am vorbit cu cei care lucrează în faţa bazei şi mi-au spus că nu opri lucrările deoarece au închiriate anumite utilaje în anumite zile şi nu pot depăşi termenul. Primăria le-a dat termene precise pentru încheierea lucrărilor şi nu se pot opri. Noi nu am ştiut că aceste lucrări se vor desfăşura în faţa bazei acum, în timpul turneului. Şi la US Open este gălăgie de la avioane, şi e turneu de mare slam. Tenismenii trebuie să se concentreze şi în aceste condiţii”, a declarat Dumitru Hărădău, pentru PRESSALERT.ro.

Lucrările la pasajul Michelangelo au început la sfârşitul acestei primăveri. Conform termenului iniţial, finalizarea pasajului subteran de la una dintre intersecţiile majore ale Timişoarei a fost fixată peste aproximativ un an.


Între timp, s-a descoperit apă la excavaţii şi termenul a fost prelungit cu trei luni. În acest moment, nu doar intersecţia în sine este blocata, ci pe bulevardul Vasile Pârvan şantierul de întinde până aproape de Universitatea de Vest, până la gardul terenului central de la Electrica, unde se joacă meciurile-cheie ale turneului.

Tenismenul Victor Crivoi, unul dintre participanții la turneu, și-a exprimat public nemulțumirea față de vecinătatea cu șantierul. „(…) Condiţiile de joc nu sunt deloc uşoare, avem zgomotul din spate, este foarte greu să te concentrezi pe partea aceea, mai ales când pierzi două puncte. Cred că adversarul (Dusan Lojda – n.r.) a obosit pe final de meci şi atunci am profitat de anumite puncte-cheie. Până acum nu am mai jucat în asemenea condiţii. O singură dată am jucat undeva unde trecea un tren la trei minute. Dar o iau ca pe o provocare şi încerc să mă concentrez”, a spus Crivoi.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Faza cu am descoperit apa in Timisoara la 20 metri de Bega mi se pare o gluma proasta. Asta putea sa le-o spuna orice Timisorean care nu e afectat serios la creier. Si daca proiectantul era din Congo (si sa zicem ca nu stia ca aici e mlastina), proiectul oricum nu se putea face fara un prealabil studiu geo (necesar la orice constructie ce trebuie autorizata, chiar si la o amarata de casa). Asa ca prelungirea termenului cu 3 luni e o alta gogoasa marca Robu, un cadou pt executant (oare cat o fi costat prelungirea?), care probabil a si castigat licitatia promitand ca termina foarte repede lucrarile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.