Atentatele din Boston: elementul curios din pregătirea de apărare a lui Djokar...

Atentatele din Boston: elementul curios din pregătirea de apărare a lui Djokar Țarnaev

0
DISTRIBUIȚI

 tarnaev

Într-un document de nouă pagini, pe care AFP a putut să îl consulte, unul dintre avocaţii săi, Judy Clarke, solicită recrutarea lui David Bruck, din Virginia (sud-est), subliniind că „natura extraordinară a acestui dosar face necesară (prezenţa) altui avocat specializat în pedepse cu moartea”, potrivit Mediafax. „Chiar dacă nu ar fi fost un caz implicând pedeapsa cu moartea, sarcina avocaţilor care îl reprezintă pe domnul Ţarnaev ar fi redutabilă”, a adăugat ea, precizând că David Bruck este un specialist în domeniul pedepsei cu moartea de aproximativ 33 de ani şi este „unul dintre avocaţii cei mai respectaţi” în acest domeniu în Statele Unite.

Bruck este cunoscut pentru că l-a apărat pe Said Safarini, unul dintre piraţii aerului care au deturnat în 1986 un avion al companiei Panam la Karachi.


Iordanianul a fost condamnat, în mai 2004, la 160 de ani de închisoare, la Washington. Bruck a fost, de asemenea, avocatul sauditului Rashid Al Owhali, condamnat la închisoare pe viaţă, la New York, în 2001, pentru atentate comise sîmpotriva unor ambasade americane în Africa de Est, în 1998.

Clarke este, de asemenea, o specialistă în domeniul pedepsei capitale. Ea l-a apărat pe Ted Kaczynski, alias „Unabomber”, un matematician condamnat la închisoare pe viaţă pentru trimiterea în perioada 1978-1995 a aproximativ 15 colete-capcană care au ucis trei persoane şi au rănit alte 23, în Statele Unite. Ea a evitat condamnarea la pedeapsa cu moartea şi a autorului atentatelor de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, în 1996, Eric Rudolph.

Djokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, un american musulman de origine cecenă, a pledat nevinovat săptămâna trecută. Patru avocaţi sunt însărcinaţi, până în prezent, cu dosarul său, inclusiv Clarke. Treizeci de capete de acuzare au fost reţinute împotriva sa, dintre care 17 sunt pasibile de pedeapsa capitală. El este acuzat că a fabricat şi detonat, împreună cu fratele său – ucis într-un schimb de focuri cu poliţia după atentat -, cele două bombe artizanale care au îndoliat maratonul din Boston pe 15 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.