Audierea elevilor de la Liceul „Bolintineanu”, amânată. Incidente între părinţi şi poliţişti....

Audierea elevilor de la Liceul „Bolintineanu”, amânată. Incidente între părinţi şi poliţişti. Ponta: “Nu este mandat de aducere”

1
DISTRIBUIȚI

perchezitii_liceu

Aproximativ 100 de elevi urmau să fie duşi, astăzi, cu autocare de la Liceul „Bolintineanu”, unde au susţinut ultima probă de bacalaureat, la Poliţie, pentru audieri. Părinţii elevilor au protestat, unii dintre ei îmbrâncindu-se cu forţele de ordine, informează Mediafax. Audierile au fost amânate. Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, „pe cale ierarhică”, despre această situaţie. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că audierile elevilor de la Liceul „Bolintineanu” au fost amânate pentru săptămâna viitoare, după ce procurorul de caz a decis ca mandatele de aducere emise pe numele a peste o sută de elevi să nu mai fie puse în aplicare, urmând să emită citaţii pentru aceştia.

Alexandru Niculae a precizat că decizia procurorului de caz a fost anunţată poliţiştilor. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei declara anterior că poliţiştii pun în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi. În faţa intrării în curtea Liceului „Bolintineanu” au venit zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii la terminarea ultimei probe scrise din cadrul examenul de bacalaureat.


Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi câteva altercaţii între părinţi şi poliţişti. Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, „pe cale ierarhică”, despre această situaţie.

„La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează anumite verificări la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, în legătură cu examenul de bacalaureat în curs. Verificările vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă. În principiu, nu sunt vizate sălile de examen şi nu vor fi efectuate percheziţii asupra elevilor sau profesorilor”, au anunţat procurorii, într-un comunicat de presă.

Parchetul Capitalei a mai arătat, în comunicatul citat, că, având în vedere faptul că probele examenului de bacalaureat s-au încheiat, în cursul zilei de azi vor fi audiate mai multe persoane, în special elevi, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română. La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie.

 

1 COMENTARIU

  1. PUTEREA LEGISLATIVA = SENAT SI CAMERA DEPUTATILOR
    PUTEREA JUDECATOREASCA-JUSTITIA = JUDECATORII SI PROCURORII
    PUTEREA EXECUTIVA = PRESEDINTE SI PRIM MINISTRU
    A 4-A PUTERE = PRESA DIN ROMANIA CARE A AJUNS CIRLIG DE RUFE
    NICI UNA DINTE PUTERI NU ARE VOIE SA DEA DISPOZITII CELEILALTE SI NICI SA SE BAGE IN ACTIVITATEA CELORLALTE PUTERI DIN STAT……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.