Bacalaureat 2013: Vezi baremele de corectare pentru probele de Matematică și Istorie...

Bacalaureat 2013: Vezi baremele de corectare pentru probele de Matematică și Istorie FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1156922856">
bacalaureat 02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Astăzi a început cel mai dificil examen scris din cadrul Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului. 4.316 elevi de clasa a XII-a din judeţul Timiş au primit la ora 09:00 cele trei subiecte la proba scrisă la Matematică şi alţi 1.241 de absolvenţi de liceu susţin examenul la Istorie. Cel de-al treilea examen din cadrul Bacalaureatului reprezintă proba de foc pentru liceeni, cei care au terminat liceul la un profil Real sunt testaţi la Matematică, iar cei de la Uman susţin examenul scris la Istorie. Ministerul Educaţiei a pregătit pentru elevii care dau Bac-ul la Matematică patru variante de subiecte, iar gradul de dificultate al acestora diferă în funcţie de profilul pe care l-au terminat. Cei 5.557 de elevi din Timiş înscrişi la proba obligatorie a profilului vor fi evaluaţi în 19 centre de examen, sub supravegherea camerelor video.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat are loc pe 5 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie.

UPDATE 1 Elevii care au susținut proba la Istorie au avut de rezolvat trei subiecte. Primul s-a referit la perioada național-comunismului, iar al doilea, la atacul de noapte de la Târgoviște. La ambele au avut de răspuns la mai multe întrenbări. Ultimul punct din lucrare a fost redactarea unui eseu de două pagini pe tema „România în criza orientală”. Cei care au susținut proba la Matematică – Informatică spun că subiectele li s-au părut ușoare.

UPDATE 2 Cinci elevi din judeţul Timiş au avut ghinionul să fie sunaţi sau să primească un SMS în timp ce susţineau probele scrise la Matematică sau Istorie şi au fost eliminaţi din examen. Pentru că au fost prinşi cu telefonul mobil în sală, cei cinci absolvenţi de liceu nu vor mai putea susţine examenul de Bacalaureat în următoarele două sesiuni, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului.

Din cei peste 5.500 de elevi timişeni înscrişi la Bac, 607 au lipsit astăzi de la proba obligatorie a profilului, doar 27 nu s-au mai prezentat la proba scrisă la Istorie şi 580 au absentat de la cea de Matematică. Ministerul Educaţiei va publica la 15:00, pe www.subiecte2013.edu.ro, baremele de evaluare pentru cea de-a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat.

 

Ministerul Educației a făcut publice, în urmă cu puțin timp baremele de corectare pentru probele de Matematică și Istorie, susținute astăzi de absolvenții de liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.