Bicicliștii rămân în centrul Timișoarei: proiectul interzicerii traficului pe două roți nu...

Bicicliștii rămân în centrul Timișoarei: proiectul interzicerii traficului pe două roți nu i-a convins pe aleșii locali

9
DISTRIBUIȚI
consiliu local04_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Bicicliştii supăraţi că edilul şef vrea să le interzică accesul în centru au lipsit cu desăvârşire de la plenul consiliului local de astăzi, unde a fost supus la vot proiectul care restricționează traficul pe două roți în zonele centrale ale Timișoarei. „Piaţa Victoriei şi strada Alba Iulia sunt foarte aglomerate vara şi sunt o mulţime de cetăţeni care vor să se  plimbe şi care pot face acest lucru relaxaţi fără stres. Ţinând seama că pe lângă bicicliştii de bun-simţ care se dau jos există şi teribilişti, există şi zone civilizate în care nu se circulă pe bicicletă, această propunere este foarte civilizată şi valabilă doar de la 1 mai şi până la 31 octombrie între orele 18.00 şi 22.00”, a lămurit primarul.

Apoi, Robu a povestit că „stăteam în dreptul McDonalds şi a venit un biciclist care făcea slalom cu o viteză nebună.


Multă lume s-a speriat, nici nu am apucat să reacţionez. Am mers înspre Catedrală şi am întâlnit un grup de tineri care mi-au spus că este rezonabil să mergi pe lângă bicicletă când e aglomerat. Haideţi să nu fim populişti, ci să fim raţionali, or, a fi raţional înseamnă a adopta o asemenea hotârâre”.

Consilierul local PNȚCD Adrian Orza a contraatacat cu o replică diplomată. „Trebuie să ajungem la o fază ca autoritate locală, să promovăm un nivel de înţelegere între partenerii de trafic şi nu vom putea să facem lucrul acesta până nu îi vom învăţa să convieţuiească împreună. Cred că mai bine ar fi să îi localizăm pe cei care sunt teribilişti şi pun în pericol intergritatea corporală a celor care se plimbă pe acolo. Poliţia Locală are un rol esenţial în filtrarea acestor neadaptaţi”, a punctat Orza. Situaţia a scăpat de sub control atunci când consilierul PC Nistor Geană a cerut ca bicicliştii să nu aibă acces deloc sâmbăta şi duminica, zile în care centrul Timișoarei este cel mai aglomerat. Amendamentul a picat, la fel şi proiectul care a primit doar 11 voturi “pentru”. Trist, Robu a comentat că „rămâne pentru altă dată când suntem într-o configuraţie mai largă, acum sunt mulţi absenţi”.

9 COMENTARII

  1. Politia Locala???? Are you kidding ???? N-au treaba nici cu aurolacii, nici cu hotii de buzunare…
    Exista in UE vreo tara in care biciclistii au voie sa circule in zonele exclusiv pietonale (fara benzi pentru biciclisti)?

    • unde este interzis? unde? in italia? acolo scuterele merg in zona pietonala si nici un copil nu a fost calcat de scuteristi.
      cine e impotriva bicicletelor mai bine si-ar cumpara o bicicelta.

  2. Sunt sigura ca cei care n-au votat proiectul, dintre „alesi”( de i-as sti nu i-as mai vota in veci!)au facut-o din pura demagocie sau de „gica-contra”. Precis ca n-au mers in viata lor pe doua rosti, iar cand ii vad in trafic pe biciclisti sunt in stare sa-i calce, ii injura s.a.m.d. din „limuzina’ sau mai simplu sa-i trimita sa se pimbe prin centru printre porumbei, copii, batrani, oameni normali iesiti la promenada…Vedea-i-as pe ghidonul unei biciclete de dama condusa de un mascul:))))))…..pe”contra-alesi”!

    • dupa rationamentul lui peruca vopsita ar trebui interzisa circulatia masinilor in toata tara, pt ca exista nebuni care nu respecta legea sau normele de conduita preventiva.

  3. politia locala de ce nu amendeaza taranii care merg la cetedrala duminica si parcheaza crestineste in jurul catedralei (e permisa intrarea cu masina linga un monumen istoric intr-un parc?), pe trotuar in curba pasajului de linga catedrala, chiar si pe banda 1 de linga catedrala?

  4. Nici eu nu sunt de acord cu biciclisti care fac slalom printre pietoni si daca este aglomerat prefer sa circul pe langa bicicleta, indiferent de zona. Despre Politia Locala numai de bine, Eu am primit avertisment pentru ca ma plimbam incet pe bicicleta, in parcul Ion Creanga, la o ora matinala, in prima sau a doua zi de cand s-a aplicat interdictia de circulatie. Am intrat in parc pe sub podul Michelangelo unde nu era instalat nici un semn de interdictie, parcul era pustiu si circulam incetisor pe alea de langa Bega. Politistul statea pe o banca si mi-a facut semn sa opresc. In procesul verbal a scris ca m-am plimbat printre locurile de joaca, si la insistentele mele a trecut mentiunea ca intrarea folosita nu era semnalizata, dar a sustinut ca intrare respectiva e „neoficiala” (si nu e treaba lor sa instaleze semne de circulatie). Mai bine va feriti de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.