Campionii de la RCM Timişoara, victorie cu emoţii la malul mării

Campionii de la RCM Timişoara, victorie cu emoţii la malul mării

0
DISTRIBUIȚI

rcm steaua05_resize

RCM Timişoara a debutat cu o victorie la reluarea SuperLigii CEC Bank. Galben-albaştrii s-au impus cu 18-16 pe terenul celor de la Farul Constanţa, însă au fost cât pe ce să piardă meciul la un punct în ultimul minut dacă dobrogenii marcau o lovitură de pedeapsă. Campionii au fost conduşi după prima repriză, dar nu au avut probleme să revină în joc, însă şi Farul a avut o răbufnire de orgoliu pe final. Meciul a însemnat debutul lui Sosene Anesi, primul jucător cu o selecţie la naţionala „All-Blacks” a Noii Zeelande venit în campionatul românesc.

Bănăţenii au punctat primii în urma unei lovituri de pedeapsă transformate de Vali Calafeteanu în minutul 4 pentru 0-3. Câteva minute mai târziu, gazdele de la Farul Constanţa au egalat tot în urma unei penalităţi transformate de Eugene Jantjies. „Marinarii” au preluat conducerea pe finalul primei reprize cu 9-3 tot în urma unor lovituri de pedeapsă. Timişorenii au fost aproapede un eseu în urma unei curse a lui Viliami Moala, oprit însă înainte de terenul de ţintă al gazdelor.


De notat că pe finalul reprize întâi elevii lui Chester Williams au primit două eliminări de zece minute, Jody Rose, iar apoi Johnny Sola.

A doua jumătate a meciului a adus o altă faţă a galben-albaştrilor. În repriza secundă a intrat în teren şi Sosene Anesi în locul lui Sola, care nu a mai reintrat după eliminare. Primul eseu al partidei a fost reuşit de galben-albaştri în minutul 54, prin pilierul Horaţiu Pungea. Scorul a rămas 9-8 pentru Constanţa deoarece Calafeteanu a ratat transformarea. A urmat o eliminare de zece minute la dobrogeni, care au rămas fără Andrei Mahu în teren. RCM Timişoara a preluat conducerea în minutul 60 după o lovitură de pedeapsă bifată de acelaşi Calafeteanu, care a modificat scorul la 11-9 pentru bănăţeni. Nouă minute mai târziu, Paula Kinikinilau a punctat cu al doilea eseu, iar după transformarea lui Calafeteanu, avantajul timişorenilor a crescut la 18-9.

Constănţenii au reuşit eseul de onoare în minutele de prelungire prin Ionuţ Puişoru, iar scorul s-a strâns la 16-14 după transformarea lui Jantijes. Finalul era cât pe ce să răstoarne scorul după ce Marian Drenceanu a fost eliminat în ultimul minut şi gazdele au primit o lovitură de pedeapsă de la centrul terenului, distanţa a fost prea mare pentru Jantijes, iar astfel, Farul se alege doar cu punctul bonus defensiv, în timp ce Timişoara primeşte cele 4 puncte corespunzătoare unei victorii.

RCM Timişoara: Ţăruş, Căpăţână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Morisson, Rus, Burcea, Calafeteanu, Rose, Moala, Kinikinilau, Sola, Shennan, Fercu. Au mai intrat în repriza a doua: Militaru, Anesi, Mariş, Umaga, Shamkharadze, Nabalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.