Cauzele accidentului feroviar din Elveţia rămân un mister

Cauzele accidentului feroviar din Elveţia rămân un mister

0
DISTRIBUIȚI

Image: Train collision in Western Switzerland

Nicio explicaţie nu a apărut în privinţa cauzelor accidentului soldat cu un mort şi 26 de răniţi, dintre care cinci grav, la o zi după coliziunea a două trenuri regionale, ieri seara, în Elveţia Romandă. Căile Ferate Elveţiene (CFF) au anunţat o conferinţă de presă pentru marţi, în prezenţa directorului general Andreas Meyer, scrie Mediafax. Într-un comunicat, compania a prezentat, de asemenea, condoleanţe familiei mecanicului de tren decedat în accident.

Două trenuri regionale au intrat în coliziune, aseară, în jurul orei 18.45 (19.45 ora României), în Granges-près-Marnand, un orăşel cu 1.000 de locuitori situat pe linia Palézieux – Payerne. Accidentul a avut loc în apropiere de ieşirea din gara Granges-près-Marnand, pe sensul către Lausanne.

Potrivit ultimului bilanţ, au fost 26 de răniţi în rândul celor 46 de pasageri ai celor două trenuri, şi un mort, mecanicul unuia dintre cele două trenuri care au intrat în coliziune frontală deoarece se aflau pe aceeaşi linie.


Răniţii, care sunt toţi elveţieni, au fost transferaţi la cinci spitale din regiune. Astăzi, CFF au amintit că Serviciile elveţiene pentru anchetarea accidentelor (SESA) analizează cauzele accidentului. Linia feroviară rămâne închisă pe o durată nedeterminată între oraşele Payerne şi Moudon.

Cadavrul mecanicului, care a rămas blocat în locomotivă, a fost descarcerat abia la ora 01.30 (02.30 ora României), cu ajutorul a numeroase materiale, între care o macara de 200 de tone, pentru a degaja cele două locomotive încastrate una în cealaltă. Unul dintre trenuri plecase spre Lausanne, iar celălalt venea de la Lausanne. Potrivit cotidianului Tages Anzeiger, unul dintre cele două trenuri plecase mai devreme din gara Gâranges-près-Marnand, unde ar fi trebuit normal să se întâlnească cu trenul care venea din sens invers. În pofida impactului puternic, niciun vagon nu a deraiat.

Cele două trenuri transportau 46 de persoane, toate de naţionalitate elveţiană, a anunţat poliţia din cantonul Vaud. Numeroase ambulanţe au ajuns rapid la faţa locului, precum şi un elicopter. Persoanele rănite uşor au primit îngrijiri la faţa locului. Mai mulţi pasageri erau în stare de şoc, iar CFF au organizat o celulă de susţinere psihologică.

Această coliziune are loc după alte trei drame produse în Europa: deraierea unui tren franţuzesc la 12 iulie în apropiere de Paris (şapte morţi), deraierea unui tren spaniol la 24 iulie în apropiere de Santiago de Compostela (79 de morţi) şi accidentul unui autocar italian la 28 iulie în regiunea Napoli (38 de morţi). În Elveţia, ultima coliziune între trenuri a avut loc în ianuarie 2013 la Neuhausen, la nord de Zurich, când 25 de persoane au fost rănite uşor. Coliziunea s-a produs din cauza nerespectării unui semnal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.