Cazul navei nord-coreene reţinute în Panama: două avioane de vânătoare sovietice, descoperite...

Cazul navei nord-coreene reţinute în Panama: două avioane de vânătoare sovietice, descoperite la bord. Ce au mai găsit anchetatorii

0
DISTRIBUIȚI

Panama2-RT

Autorităţile panameze au descoperit două avioane de vânătoare sovietice MiG-21 la bordul unei nave nord-coreene interceptate în această lună în timp ce încerca să traverseze canalul Panama după ce plecase din Cuba, informează Mediafax.


Avioanele supersonice au fost găsite alături de rachete şi alte piese de armament ascunse într-o încărcătură de zahăr, ceea ce ar putea constitui o încălcare a embargoului impus de ONU Coreei de Nord. Cuba a afirmat că încărcătura nu conţine decât arme „învechite” pe care ţara comunistă le trimite aliatului său nord-coreean pentru a fi renovate şi apoi trimise înapoi. Experţii ONU intenţionează să meargă în Panama pentru a inspecta încărcătura la 5 august.

„Aparent, acest avioane erau folosite pentru că aveau carburant”, a declarat preşedintele panamez Ricardo Martinelli în timpul unei vizite în portul Manzanillo, unde nava este în curs de descărcare. Echipajul de 35 de persoane al navei Chon Gang ce naviga sub pavilion nord-coreean, a fost arestat şi ar putea fi acuzat de trafic de arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.