Ce concursuri de angajare se vor da la Garda Financiară după reorganizare

Ce concursuri de angajare se vor da la Garda Financiară după reorganizare

0
DISTRIBUIȚI

bani

Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, că după reorganizarea Finanţelor Publice, Vămii şi Gărzii Financiare, numărul de posturi rămâne acelaşi, „dar nu neapărat va fi angajată toată lumea”, precizând că salariaţii de la Gardă vor trebui să treacă „nişte concursuri”, inclusiv teste de integritate, potrivit Mediafax. Victor Ponta a fost întrebat, ieri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, cum a gândit reorganizarea Direcţiei Finanţelor Publice Sibiu şi mutarea sediului regional la Braşov, el spunând că s-a vrut o repartizare corectă.

„Direcţia Regională a Finanţelor Publice este la Braşov şi cea Antifraudă este la Sibiu.


Acum s-ar putea să se supere şi Braşovul şi Sibiul. Eu mă gândeam să fie repartizat corect. Braşovul are structura deja existentă, iar Sibiul este oraşul cu dezvoltare economică pozitivă şi trebuie să aibă structura de combatere antifraudă”, a declarat premierul. Întrebat dacă vor exista disponibilizări la ANAF, Vamă şi Garda Financiară în urma reorganizării, premierul a spus că „numărul de posturi este acelaşi, dar nu neapărat va fi angajată toată lumea”.

„Cei din Garda Financiară au locuri unde să se angajeje, dar trebuie să dea nişte concursuri. Ca să fiu sincer, trebuie să dea inclusiv nişte teste de integritate. S-ar putea ca unii să mai rămână pe afară, ceea ce nu e neapărat rău. Important este să treacă cei buni, dar numărul de posturi este. Nu trebuie neapărat să plece, ci doar cei care e mai bine să plece din motive pe care le înţelegeţi când vorbim de Gardă”, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul se află într-o vizită oficială în municipiul Sibiu, joi seară participând deschiderea oficială a Raliului Sibiului. Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi a decis înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.