Ce primește Deva după reorganizarea finanțelor publice. Vezi cum va funcționa noul...

Ce primește Deva după reorganizarea finanțelor publice. Vezi cum va funcționa noul sistem

2
DISTRIBUIȚI

protest finante 3

După cele câteva zile de foc care au urmat veștii că, în cadrul procesului de reorganizare administrativă, Direcția Regională a Finanțelor Publice pentru vestul țării va fi la Deva, și nu la Timișoara, lucrurile s-au clarificat astăzi, în cadrul unei ședințe de guvern. Pe lângă faptul că s-a decis că centrul finanțelor pentru regiunea noastră va fi totuși Timișoara, o serie de lămuriri în legătură cu această chestiune au fost clarificate într-un comunicat al Ministerului Finanțelor. Astfel, se precizează că până la urmă, și Deva primește ceva, și anume structura antifraudă a Finanțelor. “Sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localități din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor după cum urmează: Suceava, Constanța, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu, București”, se arată în comunicat.

Și structura propriu-zisă este expusă în detaliu. “Activitatea la nivel teritorial se reorganizează în opt direcții regionale ale finanțelor publice, instituții publice cu personalitate juridică, inființate prin transformarea a opt direcții generale ale finanțelor publice județene și a municipiului București în care va fi stabilit sediul direcției generale regionale, prin fuziunea prin absorbție a celorlalte direcții județene ale finanțelor publice din aria de competență.


Orașele în care își vor avea sediul direcțiile generale regionale ale finanțelor publice sunt: Iași, Galați, Ploiești, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, București. Stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului Romaniei. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economică semnificativă și în care nivelul realizat al veniturilor bugetare și numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare și a criteriului geografic”, se mai precizează în comunicatul ministerului.

De asemenea, este specificat și că, din punct de vedere al resurselor umane, reorganizarea ANAF se va face “în limita numărului de posturi ocupate în prezent. Atribuțiile direcțiilor generale regionale vor fi de coordonare a administrațiilor fiscale județene, preluând doar funcțiile suport necesare desfășurarii activității administrațiilor fiscale județene, acestea din urmă desfășurându-și activitatea în aceleași locații, relația cu contribuabilii rămânând neschimbată”.

2 COMENTARII

  1. ce drac de evaziune sa faca la Deva daca industria e zero …agricultura la fel…? si parca voiau sa faca reorganizarea prin absorbtie…nu sa extinda directiile care incotro…nu s-au inteles la functii…tocmai zicea un consilier BNR ca santem la nivel de coruptie , pe acelasi palier cu tarile subdezvoltate din Africa…si cea mai corupta tara din UE. halal conducatori avem !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.