Cei zece inculpați în dosarul mega-fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer...

Cei zece inculpați în dosarul mega-fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer au fost eliberați

0
DISTRIBUIȚI

medici deva 4

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile față de cei 10 inculpați în dosarul fraudelor cu medicamente pentru bolnavii de cancer din Hunedoara. Astfel, măsura arestării preventive a fost înlocuită cu cea de a nu părăsi localitatea timp de 30 de zile, cu începere din data expirării arestării preventive. Nouă dintre aceștia vor fi liberi din 4 iulie, iar Mihai Tudor Drăgoescu, fost consilier hunedorean în mandatul trecut din partea PC, din 8 iulie. Sentința este definitivă, iar inculpații nu au voie să comunice unii cu alții. Excepție fac cei care fac parte din aceeași familie, adică Alina Maura Popa, medic oncolog şi soţul acesteia, Călin Popa, fost ofiţer SRI. Cei zece s-au aflat în arest preventiv timp de aproape trei luni.

Nouă inculpați au fost arestați la începutul lunii aprilie. Este vorba despre Tatiana Făgădar, consilier local, preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, şi parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, soţul ei Iulian Făgădar, medicii oncologi Elisabeta Mezo, şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Alina Maura Popa, medic oncolog şi soţul acesteia, Călin Popa, fost ofiţer SRI.


Au mai fost reţinuţi Cristian Doţiu şi Ciprian Ban, administratori la o farmacie din Hunedoara, Doţiu fiind şi director zonal la un lanţ de farmacii din Ilfov cu puncte de lucru în Hunedoara şi Orăştie, Ramona Goia, administratorul unei farmacii din Deva, şi Adriana Enuţa, contabila firmelor în cauză. La acea vreme, a fost emis mandat de arestare în lipsă pentru un fost consilier hunedorean în mandatul trecut din partea PC, Mihai Drăgoescu. Acesta a înfiinţat trei firme „fantomă”, pe numele cărora emitea facturi false şi intermedia legăturile între medici şi farmacişti, spun procurorii. Drăgoescu s-a predat însă câteva zile mai târziu.

Cele zece persoane au ajuns în arest după ce polițiștii hunedoreni au făcut mai multe percheziţii la casele şi societăţile ce deţineau farmacii ale unor persoane suspectate că au pus la cale una dintre cele mai elaborate fraude cu medicamente decontate. Membrii grupării au falsificat reţete pentru medicamente de cancer şi le-au decontat la Casa de Asigurări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.