Compozitorul lui Clapton și Cash JJ Cale a murit la vârsta de...

Compozitorul lui Clapton și Cash JJ Cale a murit la vârsta de 74 de ani

1
DISTRIBUIȚI

jj-cale

Cântăreţul şi compozitorul JJ Cale, care a scris în special pentru Eric Clapton şi Johnny Cash, a decedat vineri în California /vest/, în urma unui atac de cord, la vârsta de 74 de ani, potrivit site-ului său care a publicat ieri această veste, scrie Agerpres.


Născut în Oklahoma /sud/, JJ Cale a făcut muzică timp de peste 50 de ani şi a scris, printre titlurile sale cele mai celebre, melodiile „After Midnight” şi „Cocaine” pentru Eric Clapton în anii 1970. Cei doi au înregistrat apoi în 2006 albumul „The Road to Escondido”, care i-a adus lui JJ Cale un premiu Grammy.

El a influenţat stilul multor cântăreţi şi a scris de asemenea piese reluate de Johnny Cash, Lynyrd Skynyrd, Santana, The Allman Brothers şi The Band. Cea mai recentă creație a sa este „Angel”, titlu care apare pe ultimul album al lui Eric Clapton lansat în luna martie.

 

1 COMENTARIU

  1. RIP.
    O observatie: J.J. Cale a fost un cantautor original si nu a scris pentru nimeni, altii (inclusiv Clapton) i-au preluat cantecele dupa ce le-au auzit inregistrate de el. Daca tin eu bine minte, Clapton a luat la un moment lectii de la Cale in SUA – nu de cantat la chitara, ci de compozitie.
    O completare: Cale i-a influentat, printre altii, pe Eric Clapton si Mark Knopfler si, spre deosebire de multi, nu a urmarit niciodata succesul comercial si nu si-a schimbat stilul de-a lungul carierei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.