Concert pre-FânFest la Timişoara: „Direcţia în care merge Implant este metal. Cu...

Concert pre-FânFest la Timişoara: „Direcţia în care merge Implant este metal. Cu trei semne de exclamare“ GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1593388236">

implant (7) [1024x768]

Primul moment din seria pre-event-ului FânFest, o manifestare care este organizată pentru a promova festivalul cu acelaşi nume de la Roşia Montană şi pentru a completa resursele financiare destul de modeste ale acestuia, a avut loc aseară în clubul Daos, ocazie cu care melomanii timişoreni au avut parte de concerte susţinute de Implant pentru Refuz, Methadone Skies şi Faceplant.

„Vom mai face asemenea manifestări şi la Cluj şi Bucureşti. Am recurs la această modalitate de a sprijini festivalul din cauza faptului că în 2013 multe finanţări s-au tăiat. Sunt bucuros că multe trupe timişorene s-au implicat în această campanie şi sunt fericit că şi alte trupe noi sunt interesate de acest subiect. Recent, Roşia Montană a fost introdusă pe lista proiectului «7 Most Endangered» de către Europa Nostra, iar printre susţinătorii acestei campanii se numără Prinţul Charles şi Placido Domingo. Noi, aici încercăm să strângem fonduri pentru ediţia din acest an a festivalului FânFest“, ne-a declarat Florin Arhire, organizatorul evenimentului.

Concertul din Daos a avut parte de un public destul de numeros, care a gustat din plin recitalurile trupelor timişorene. Cei de la Implant pentru Refuz au avut parte de un succes deosebit şi au interpretat şi câteva piese noi. „Credem în campania asta şi concertul de azi nu e numai o cântare pentru noi. Suntem zi de zi la sala de repetiţii din dorinţa de a scoate un album nou. Avem nouă piese noi, patru dintre ele sunt înregistrate cu fostul nostru tobar. Mergem în total altă direcţie. Implant nu mai cântă hardcore, am devenit metalişti. Suntem mai agresivi. Piesele noastre mai vechi aveau mesaje mai directe, acum trebuie să asculţi de mai multe ori o melodie ca să înţelegi mesajul. Acum se cântă mult mai bine decât ceea ce se cânta cu zece ani în urmă. Din păcate, azi nu prea există public. Nu mai poţi să îi scoţi din casă, au netul la dispoziţie. Noi nu vrem să îi scoatem cu orice preţ. Dacă am vrea asta, am putea aduce scamatori sau fete topless pe scenă. Noi avem «tripul nostru». Direcţia în care merge Implant este metal. Cu trei semne de exclamare“, spune chitaristul trupei Implant pentru Refuz, Freaky.

Ediţia a 8-a a festivalului Fânfest, pentru care s-au strâns fonduri la acest concert, va avea loc în perioada 15 – 18 august, la Roşia Montană, judeţul Alba. Festivalul a fost pentru prima oară organizat în 2004, când mai multe ONG-uri şi activişti din cadrul campaniei Salvaţi Roşia Montană au avut iniţiativa unui mare eveniment în aer liber prin care să se promoveze potenţialul de dezvoltare alternativă şi peisajul cultural şi natural al Roşiei Montane, dar şi să informeze publicul tânăr din România privind opoziţia împotriva proiectului de extragere a aurului în carieră deschisă prin tehnologia cianurilor.

1 COMENTARIU

  1. nu inteleg cum un festival poate salva Rosia Montana, mai ales ca e deja la a 8-a editie si somajul a ajuns sa fie de 80% acolo! e clar ca e nevoie de repornirea investitiilor, ca un festival de patru zile nu ajuta cu nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.