Concurs cu dedicaţie pentru funcţia de director al Muzeului de Artă din...

Concurs cu dedicaţie pentru funcţia de director al Muzeului de Artă din Timişoara. Vezi ce criteriu restrictiv a fost introdus

4
DISTRIBUIȚI

muzeul de arta timisoara pictura

Consiliul Judeţean Timiş se pregăteşte să instaleze un nou director la Muzeul de Artă din Timişoara, dar modul cum sunt întocmite documentele pentru concurs arată că se doreşte  „ungerea”  istoricului  Victor Neumann, care s-a remarcat prin discursurile sale la mitingurile USL, acesta urmând să-l înlocuiască pe directorul demis Marcel Tolcea, un susţinător al PD-L şi al lui Traian Băsescu. În prima  şedinţă de plen a CJT va fi supus la vot un proiect care conţine  o listă de criterii pentru alegerea viitorului director, printre acestea aflându-se şi cel  în care se specifică  faptul că numai absolvenţii facultăţii de Istorie se pot înscrie în competiţie.

Deşi semnează pe proiect, contactat telefonic,  Răzvan Hrenoschi,  responsabil cu cultura la Consiliul Judeţean Timiş.


a declarat că nu ştie ca lista să fie limitată numai la absolvenţi de Istorie şi a lămurit că „este doar o propunere a serviciului nostru de resurse umane. Nu cred aşa ceva, eu cred că e vorba de studii superioare universitare, orice schimbare este susceptibilă nu este vorba de studii superioare universitare de lungă durată, absolvite cu diploma de licenţă, în domeniul Istorie”. Întrebat dacă este o mişcare pentru a-l înscăuna pe Neumann, Hrenoschi a negat orice posibilitate ca acest lucru să se petreacă.

Despre situaţia inedită, fostul manager al instituţiei, profesorul Marcel Tolcea, absolvent al Facultăţii de Litere, a declarat pentru PRESSALERT .ro „foarte frumos din partea lor. Eu oricum plecam anul următor dacă nu eram sprijit şi nu primeam bani pentru că nu puteam să fac nimic. Faptul că trebuie să fie profesor de istorie trebuia dublat. Să aibă barbă, platfus sau să se cheme Victor.  Nu mai am niciun comentariu, e de un ridicol absolut!”  Pentru faptul că a fost schimbat din funcţie ca urmare a une evaluări care a stârnit un adevărat scandal mediatic, Tolcea s-a ţinut de cuvânt şi a dat în judecată consiliul judeţean.

4 COMENTARII

  1. Hai nu fiti rai, parca cel de dinainte nu era tot cu dedicatie…stim ca il cunoasteti si poate va-ti mai puxx, dar asta e, asa e cu politica, cand joci mai pierzi, mai stai pe tusa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.