Consilierii locali au votat triplarea tarifelor de parcare în centru. Ce a...

Consilierii locali au votat triplarea tarifelor de parcare în centru. Ce a declarat Robu despre raportul Curții de Conturi în cazul ADP

3
DISTRIBUIȚI
consiliu local02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Explicaţii privind modificarea sistemului de parcare prin triplarea preţului în zona centrală şi despre raportul Curţii de Conturi privind activitatea ADP au fost oferite astăzi de edilul şef  Nicolae Robu, în plenul consiliului local.

„Noi am încasat cu circa 20 % mai puţini bani nu pentru că nu funcţionează sistemul, ci pentru că am vrut să venim cu un sistem prietenos pentru cetăţeni. Dacă avem scopul de profit, mărim tarifele peste tot. Am venit cu tarife diferenţiate de facto pe cele trei zone, avem 15 minute gratis la parcarea cu bip, nu mai facem ridicări de maşini cu care se încasau bani mulţi – toate aceste surse de venit am dorit să nu mai fie, toate aceste măsuri nu mai sunt pentru că am dorit să facem un bine cetăţenilor, dar acum trebuie să definim acea zonă zero. Vă rog să îmi permiteţi să vă spun cum stăm, realităţile sunt cu totul altele. Mie îmi intră în fiecare zi rapoarte de la Timpark.


În 24.07 am avut 1.097 parcări prin sms, 358 prin bip, 233 de amenzi, 61cu abonamente şi am încasat 158 de amenzi.  (…) Mai putem să aducem îmbunătăţiri în momentul în care alţi operatori de telefonie mobilă vor veni să intre în sistem. Am putea să micşorăm numărul de amenzi şi  să creştem numărul de  încasări. Noi dăm 50% din încasări către consiliul local. Sumele rămase  la ADP  sunt mult mai mici decâte erau înainte”, a spus primarul, care a ținut să facă precizări și în legătură cu raportul Curții de Conturi în cazul ADP.

“Curtea de Conturi a scris un text despre care vreau să clarific. Noi nu am vorbit despre dividende. Dividendele trebuie împărţite până la finele anului fiscal, dar noi nu am prevăzut când să fie împărţite, ci doar privind încasările ca 50 % din bani să fie daţi către consiliul local. Nu aţi votat nimic ilegal”. Tocmai în acel moment, şeful ADP, Ionel Ursu, a anunţat că şi Cosmote a intrat în sistem. Mândru, Robu a  ţinut să spună că el a făcut presiuni prin intermediul presei şi astfel firma a luat legătura cu ei. Dovada că situaţia fost complet altfel este aici.

Proiectul a trecut şi astfel tarifiele din zona centrală vor fi triplate.

3 COMENTARII

  1. Probabil vor sa reduca traficul auto in centru si procedeaza ca si municipalitatea din Londra – care a pus o taxa uriasa pentru accesul in The City si numarul automobilelor s-a redus la mai putin de jumatate….
    Doamne, ce mandru sunt de Primaria Timisoarei !

  2. Intai faceti locuri de parcare si pe urma triplati costurile. Numai cu gandul la bani sunteti si nu stiti cum sa mai trageti pielea de pe noi. Bine k unii dintre voi v-ati triplat averile de cand sunteti la conducere.

  3. era asa simplu sistemul de dinainte cu bariera, gaseai locuri pt ca parcarea era scumpa spre deosebire de telparkul gratuit pt cei multi care refuza sa plateasca, acum gratuit legal pt straini.
    o idee: automate de parcare fara investitie din partea primariei. cum? paypointurile mov care au umplut orasul ar putea sa fie folosite si pt plata parcarii. alternativa mult dorita pt plata cu bani cash, pt cei demodati ca mine si mai ales pt strainii care nu pot sa plateasca cu telefonul in roaming. ar trebui doar plantate citeva automate in plus in zona centrala, sa zicem la intersectii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.