Corlăţean, despre aducerea lui Hayssam: “Statul român a demonstrat că are instituţii...

Corlăţean, despre aducerea lui Hayssam: “Statul român a demonstrat că are instituţii puternice”

0
DISTRIBUIȚI

corlatean

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a refuzat să comenteze, astăzi, asupra implicării MAE în aducerea lui Omar Hayssam în România, el spunând doar că este de salutat faptul că statul român a demonstrat că are instituţii puternice. Corlăţean a confirmat însă că MAE a avut un rol în această operaţiune, aşa cum a menţionat şi premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

„Am urmărit cu mare atenţie dezbaterile publice în această perioadă pe o temă de interes mare, public vorbind.


Dar cred că aţi remarcat că MAE nu a făcut comentarii pe această temă. Cred eu că din dezbaterea aceasta publică, din păcate aici în România, uităm esenţialul: că statul român a avut capacitatea şi instituţii puternice să realizeze un obiectiv extrem de important – să aducă înapoi în ţară o persoană condamnată de justiţia română pentru acte de terorim împotriva unor cetăţeni români, condamnată la o pedeapsă de 20 de ani, de la care s-a sustras iniţial”, a afirmat Corlăţean joi, într-o conferinţă de presă.

Corlăţean a menţionat că el respectă regulile standard în orice ţară euroatlantică privind acest tip de operaţiuni. „Primul-ministrul a spus foarte clar anumite lucruri. A făcut nominalizări de instituţii care au avut un rol mai mare sau mai mic în această operaţiune, între care şi MAE. Ce pot să vă spun este că aceste instituţii şi-au făcut datoria şi că, ca în orice fel de astfel de operaţiuni, sunt şi date care nu sunt la nivelul comentariului public şi eu voi respecta regulile standard în orice ţară europeană, euroatlantică în acest tip de operaţiuni”, a spus Corlăţean.

Foto: citynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.