Cu cât se prelungește perioada în care centura Caransebeșului va rămâne închisă

Cu cât se prelungește perioada în care centura Caransebeșului va rămâne închisă

1
DISTRIBUIȚI

Centura-Caransebes_1

Centura Caransebeșului, închisă de trei ori în doi ani de la momentul în care a fost dată în folosință, nu va fi funcțională de la 1 august, așa cum au promis autoritățile. Drumul va rămâne închis încă trei luni.

În momentul de față, în cele 19 luni de când a fost deschisă șoseaua de ocolire a orașului Caransebeș, mai bine de un sfert din timp aceasta nu a fost funcțională, fiind închisă mai întâi două luni în mai anul trecut pentru acoperirea gropilor apărute în prima iarnă din viața șoselei, apoi în toamna aceluiași an, pentru rezolvarea problemelor cu valurile de strat asfaltic apărute în urma caniculei, și alte trei luni vara aceasta.


Pe 1 august în mod normal drumul trebuia deschis. Momentul a fost amânat cu încă două luni. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, în perioada 31 iulie – 30 septembrie, se menţine închisă circulaţia rutieră pe traseul variantei ocolitoare a municipiului Caransebeş km 0+320 – 9+158, în vederea executării lucrărilor de reparaţii la pod km 7+374.
Varianta ocolitoare a Caransebeşului, inaugurată în decembrie 2011, a costat 30 de milioane de euro. Lucrările au durat doi ani, iar la cinci luni de la inaugurare au necesitat reparații. După aceste cârpeli, a venit canicula lungă, iar asfaltul a făcut valuri. „În urma caniculei stratul de rulare a fost extrem de afectat, cu văluriri și gropi, spre nemulțumirea șoferilor“, declara primarul orașului Caransebeș Marcel Vela, în momentul în care, toamna anului trecut, compania i-a solicitat aviz pentru reînchiderea celor 12 kilometri de ocolitoare, pentru noi reparații.

Rutele alternative recomandate de CNADNR pe direcţia Timişoara-Bucureşti pentru  traficul cu masa mai mare de 3,5 tone, sunt următoarele: DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş, DN 68 Caransebeş – Haţeg, DN 66 Haţeg – Simeria sau DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş, DN 58 Caransebeş – Reşiţa – Anina, DN 57 B Anina-Bozovici – Iablaniţa (Intersecţie cu DN 6). Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33; 021/264.33.34 sau accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro.

1 COMENTARIU

  1. Primarul Vela nu e strain de afacerea asta. Va sfatuiesc sa mergeti si sa faceti iun reportaj de acolo din Caransebes. Ce nu v-a spus primarul Vela este ca a hotarat sa puna taxa TIRurilor care trec prin oras. Taxa e 100 ron/tir. Pe zi trec minimum 450 de tiruri pe acolo si daca inmultiti asta cu momentul in care s-a instituit taxa o sa vedeti ca primaria Caransebes a facut incasari de aproape 750000 euro. Asa ca interesul lor este ca centura sa stea cat mai mult inchisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.