Cum a fost amenințat un jurnalist de șeful Poliției Locale

Cum a fost amenințat un jurnalist de șeful Poliției Locale

1
DISTRIBUIȚI

media

Un jurnalist timișean a făcut o sesizare la ActiveWatch, dar și o plângere penală, în urmă  cu scurt timp, împotriva unui șef de instituție municipală. Astfel, Dani Groza, redactor-șef al publicației lugojene “Redeșteptarea”, a recurs la această măsură după ce, spune el, a fost amenințat cu moartea de șeful Poliției Locale din Lugoj, Florin Dumitru. Totul s-a întâmplat ieri, când o reporteră a publicației s-a întâlnit cu Dumitru pentru o declarație în legătură cu un articol, iar acesta i-a transmis lui Groza că “mă bate până mă scoate în sicriu din Lugoj”, după cum ne-a declarat Groza. Motivul ar fi articolele apărute în “Redeșteptarea” despre diverse derapaje ale șefului Poliției Locale. “Supărarea domnului Dumitru vine de la articolele pe care le-am scris despre el. Florin Dumitru este fostul purtător de cuvânt al PSD Lugoj. El a ajuns în funcţia de şef al Poliţiei locale în urma decizii luate de primarul Francisc Boldea, preşedintele PSD Lugoj şi a unui simulacru de concurs la care a fost unicul candidat. De la numirea în funcţie, Dumitru a fost implicat în mai multe situaţii nepotrivite pentru un şef al Poliţiei locale.


În 2012, la spectacolul de lansare al candidatului PSD, Francisc Boldea, şeful Poliţiei locale din Lugoj a îmbrăcat ţinuta de dansator popular şi a încins un brâu în cinstea şefului de partid, deşi poziţia pe care o ocupa la aceea vreme nu-i permitea o astfel de expunere politică. Ziariştii l-au surprins din nou pe Florin Dumitru implicat în viaţa politică, în seara de 10 iunie 2012, în cabinetul deputatului PSD Sorin Stragea, acolo unde se afla cartierul general al social-democraţilor lugojeni şi se contabilizau voturi”, scrie Groza pe Facebook, amintind și de un teren atribuit ilegal lui Dumitru.

Contactat de PRESSALERT.ro, Florin Dumitru a spus că nu a folosit cuvintele respective, dar a recunoscut că “m-oi fi adresat într-un mod colorat, că orice om are o limită”, fără să precizeze însă la ce se referă prin “colorat”. “Dacă studiați toate articolele publicate în «Redeșteptarea» din 1 mai 2012 până acum o să vedeți că are ceva personal cu mine, nu mi se reproșează chestiuni legate de serviciu. Pentru amenințări, domnul Groza se poate adresa instituțiilor abilitate, să depună o plângere la procuratură. Și eu îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanței și, probabil, asta voi face”, ne-a declarat șeful Poliției Locale din Lugoj. Acesta a conchis că “nu sunt fost ospătar, să mă cobor la nivelul lui.”

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.