Cum ar putea lăsa locurile neocupate la liceu zeci de profesori fără...

Cum ar putea lăsa locurile neocupate la liceu zeci de profesori fără locuri de muncă. La ce școli nu s-au înghesuit elevii

0
DISTRIBUIȚI

tineri de la moisil sustinand capacitatea03

40 de clase nu au fost realizate după prima etapă de repartizare computerizată pe licee, în judeţul Timiş. Şi asta pentru că, potrivit planului de şcolarizare, la începutul anului şcolar 2012 – 2013, erau înscrişi în clasa a VIII-a aproape 5.500 de copii, însă doar 4.700 s-au prezentat la probele scrise ale Evaluării Naţionale. Astfel, în cazul în care în următoarele două etape de repartizare computerizată, cele 1.333 de locuri care au rămas libere în clasele de liceu din Timiş nu vor fi ocupate, 38 de profesori ar putea rămâne fără loc de muncă. Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a afirmat, astăzi, că s-a ajuns în această situaţie pentru că „unii dintre elevi au rămas cu situaţia neîncheiată, au rămas corigenţi, repetenţi sau alţi elevi pur şi simplu nu au dorit să se înscrie la liceu, ci doar să susţină probele Evaluării Naţionale.


Mai sunt două etape de admitere şi credem că va începe isteria profesorilor din cauză că se vor reduce numărul de posturi şi vor intra în restrângere de personal”.

După finalizarea primei etape de admitere în liceu, au rămas şi zece copii nerepartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni. Astfel, elevi cu medii ca 8,64 sau 8,57 nu au intrat la liceu, urmând ca aceştia să fie repartizaţi în etapa a doua. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, cele mai multe probleme au fost înregistrate la Colegiul Naţional Bănăţean, unde la specializarea Ştiinţe Sociale cu predare în Limba Germană, au fost ocupate nouă locuri din 29. Singura soluţie ca aceştia să fie înscrişi într-o clasă de liceu este aceea de a merge spre Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, unde au rămas şapte locuri libere la specializarea Ştiinţe Sociale, tot cu predare în Limba Germană.

Printre liceele care au rămas cu cele mai multe locuri neocupate se numără Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timişoara, unde au rămas 99 de locuri libere la specializarea Electronică şi Telecomunicaţii şi alte 84 la specializarea Construcţii şi Instalaţii. De asemenea, la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Timişoara, s-au ocupat doar zece locuri din 58 de la specializarea Electric. „Dacă nu se formează clase de 29 de elevi, clasele nu se pot realiza, astfel că aceşti copii trebuie să se orienteze spre alte specializări. Probleme sunt şi la liceul din Ortişoara, unde s-au ocupat doar trei locuri, iar la noul liceu înfiinţat la Giroc, s-au ocupat 15 din 29”, a mai adăugat Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.