Cum înfruntă timișorenii temperaturile fierbinți: câți oameni au apelat la punctele de...

Cum înfruntă timișorenii temperaturile fierbinți: câți oameni au apelat la punctele de prim ajutor pe caniculă

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Patru puncte de prim ajutor în caz de caniculă au fost deschise săptămâna trecută la Timişoara. Sute de persoane cărora temperaturile ridicate le-au provocat ameţeli sau stări de leşin au primit, în ultimele zile, un pahar cu apă rece şi asistenţă medicală în cadrul punctelor instalate la Oficiul Poştal nr. 1, Piaţa Badea Cârţan, Piaţa Timişoara 700 şi Gara de Nord. Totuşi, deşi s-au înregistrat temperaturi de până la 36 de grade Celsius, doar o femeie mai în vârstă a fost transportată, ieri, de urgenţă la spital, după ce a fost preluată de la punctul de prim ajutor de la Gara de Nord. „Nu a crescut numărul solicitărilor la ambulanţă în ultimele zile.


Dar aşa se întâmplă în fiecare an în primele zile de caniculă, solicitările cresc după o perioadă mai mare cu zile caniculare, dar sperăm să nu fie nimic grav”, ne-a declarat Iancu Leonida, şeful serviciului de Ambulanţă al judeţului Timiş. Cele patru puncte de prim ajutor în caz de caniculă din Timişoara sunt deschise între orele 10:00 – 18:00, în fiecare zi. Aici, timişorenii care nu mai fac faţă temperaturilor ridicate pot primi un pahar cu apă rece în locuri răcoroase sau la umbră, iar mai mulţi doctori sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie.

Medicii recomandă ca în perioada de caniculă să se consume zilnic cel puţin 1,5 litri de lichide, adică cel puţin un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute. De asemenea, trebuie să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete deoarece conţin o mare cantitate de apă, trebuie evitat consumul de alcool pentru că favorizează deshidratarea şi este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr pentru că sunt diuretice. În cazul în care sunteţi nevoiţi să vă expuneţi la soare între orele amiezii, trebuie să folosiţi pălării de soare, haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise. Potrivit meteorologilor, astăzi, în Timişoara, temperaturile se vor apropia, la umbră, de 40 de grade Celsius.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.