Cum s-au schimbat brusc condițiile de înscriere la concursul controversat pentru ocuparea...

Cum s-au schimbat brusc condițiile de înscriere la concursul controversat pentru ocuparea postului de director al Muzeului de Artă

1
DISTRIBUIȚI

vot cjt

La nici o săptămână de la momentul în care PRESSALERT.ro semnala faptul că în concursul pentru ocuparea postului de manager al Muzeului de Artă, lăsat liber după demiterea cu scandal a lui Marcel Tolcea, existau condiții restrictive, astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș, lucrurile s-au relaxat. În mod curios, consilierii s-au certat pe criteriul care prevede că oamenii care deţin o funcţie de conducere să nu se poată înscrie la concurs. Deşi iniţial Comisia de Cultură a cerut ca participanţii să dea o declaraţie cum că înscrişii se obligă să demisioneze în cazul în care câştigă concursul,  proiectul a fost amendat diferit. Astfel, acest criteriu a dispărut, iar punctul controversat prin care se limita domeniul de pregătire la Istorie a fost amendat cu alte trei domenii: Filologie, Arte şi Filosofie, la cererea consilierului PSD Adrian Negoiţă.


Competiția va avea loc în cel mult două luni. Momentan, postul de manager al muzeului este ocupat de Alina Simona Ion, absolventă de Mecanică.

Inițial, condițiile pentru înscrierea la concursul pentru acest post au dus la speculații conform cărora modul cum sunt întocmite documentele pentru concurs arată că se doreşte ”ungerea”  istoricului  Victor Neumann, care s-a remarcat prin discursurile sale la mitingurile USL. Despre situaţia inedită, fostul manager al instituţiei, profesorul Marcel Tolcea, absolvent al Facultăţii de Litere, a declarat pentru PRESSALERT .ro „foarte frumos din partea lor. Eu oricum plecam anul următor dacă nu eram sprijit şi nu primeam bani pentru că nu puteam să fac nimic. Faptul că trebuie să fie profesor de istorie trebuia dublat. Să aibă barbă, platfus sau să se cheme Victor. Nu mai am niciun comentariu, e de un ridicol absolut!”  Pentru faptul că a fost schimbat din funcţie ca urmare a une evaluări care a stârnit un adevărat scandal mediatic, Tolcea s-a ţinut de cuvânt şi a dat în judecată consiliul judeţean.

 

1 COMENTARIU

  1. D-nule Dragos Cosmin Bota,genul de jurnalisti tip Loredana Codrut iti strica „firma”<scrie articole aiurea fara documentare.Actualul manager interimar la Muzeul de Arta este absolvent de drept si nu de mecanica.Totusi este o diferenta in speta in cauza…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.