Cutremure în China: cel puţin 47 persoane au murit şi aproape 300...

Cutremure în China: cel puţin 47 persoane au murit şi aproape 300 au fost rănite grav

0
DISTRIBUIȚI

SEISMOGRAF-10910-3

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9, urmat de o replică de 5,6, s-a produs astăzi într-o regiune izolată din nord-vestul Chinei, provocând moartea a 47 de persoane, potrivit unui nou bilanţ, a anunţat presa chineză, potrivit Mediafax. Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 07.45 (02.45 ora României) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică, iar epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provincială Lanzhou, la o adâncime de 9,8 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică, USGS. O replică având magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune la ora 09.12 (04.12 ora României), cu hipocentrul situat la o adâncime de 10,1 kilometri, a adăugat institutul. Autorităţile au anunţat iniţial moartea a 19 persoane.

„Nouăsprezece persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în şapte localităţi afectate de cutremure” din districtul Minxian, a declarat pentru AFP He, un oficial din cadrul comitetului Partidului Comunist din district, care a refuzat să îşi spună numele de familie.


În afară de districtul Minxian, unde a fost localizat epicentrul, cutremurele au provocat doi morţi în districtul vecin Zhangxian şi un mort în districtul Lixian, a adăugat cotidianul provincial Gansu Daily pe Weibo, un site de microbloguri. Potrivit Centrului chinez de supraveghere a seismelor, cu sediul la Beijing, care a evaluat magnitudinea primului cutremur la 6,6, locuitorii din Minxian au declarat că au văzut copaci şi case care s-au clătinat timp de aproximativ un minut, durata cutremurului. Seismul a fost resimţit până la Lanzhou şi chiar în Xi’An, capitala provinciei vecine Shanxi.

Fotografiile postate pe reţelele de socializare arată locuitorii oraşelor din Gansu adunându-se pe străzi pentru a examina pagubele provocate. Provinciile din vestul Chinei sunt afectate frecvent de cutremure.  Un seism cu magnitudinea de 6,6 a provocat moartea a 200 de persoane în aprilie, în provincia vecină Sichuan, unde un cutremur devastator cu magnitudinea 8 s-a soldat cu aproape 90.000 de morţi şi dispăruţi în 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.