De ce fuzionarea Stelei cu CSM București dă peste cap planurile „leilor...

De ce fuzionarea Stelei cu CSM București dă peste cap planurile „leilor din Banat”

0
DISTRIBUIȚI

BCT ORADEA02_resize

BC Timişoara va avea o misiune mai dificilă în prima manşă a Cupei României după ce clubul Steaua a fuzionat cu CSM Bucureşti astăzi, în urma unui vot în Consiliul General al Primăriei Capitalei, instituţie ce finaţează clubul CSM Bucureşti. De asemenea, fuziunea celor două formaţii poate avea un rol hotărâtor şi în transferul lui Leo Filip la alb-violeţi.

Steaua Bucureşti a promovat în Liga Naţională după un an în Liga I, iar CSM Bucureşti a terminat sezonul trecut pe locul 8. Atât Steaua, finanţată de Ministerul Apărării Naţionale şi condusă de baschetbalistul Virgil Stănescu, cât şi CSM Bucureşti, finanţată de Primăria Capitalei, se confruntau cu neajunsuri. Astfel, cele două formaţii au fuzionat pentru a crea un club puternic. Noua echipă, Steaua CSM Bucureşti, va evolua în sala Stelei, Sala Regimentul de Gardă Mihai Viteazu, şi va prelua programul Stelei în Liga Naţională, dar şi în Cupa României, unde bucureştenii au meci cu BC Timişoara. „Noul club va fi unul puternic, finanţat de două instituţii puternice, Ministerul Apărării şi Primăria Capitalei. De aceea nici nu am fost euforic după tragerea la sorţi din Cupă. Vom întâlni un adversar cu buget mai mare decât al Timişoarei. Dar va fi frumos, un joc cu o echipă puternică, cu pretenţii la play-off”, a declarat managerul general al BC Timişoara, Leo De Maio, pentru PRESSALERT.ro.


Meciul tur va avea loc în Capitală, în data de 21 septembrie, iar returul este programat pentru 25 septembrie la Timişoara. În ultimele zile, Steaua i-a transferat pe Adrian Tudor de la campioana CSU Ploieşti şi pe Mihai Paul de la U Cluj, la care se adaugă Virgil Stănescu-preşedinte, dar şi jucător, şi antrenorul Mladen Jojic, tehnician cu rezultate în baschetul românesc. Datorită faptului că Primăria Capitalei va da 500.000 de euro pe an, zilele următoare e foarte probabil ca Steaua CSM Bucureşti să transfere şi străini importanţi.

Un aspect interesant al fuziunii este că, pe această cale, se elibează un loc în Liga Naţională. Conform regulamentului, prima invitată va fi BC Miercurea Ciuc, prima retrogradată. Dacă harghitenii nu se vor înscrie, Dinamo Bucureşti este a doua retrogradată. Leo Filip, baschetbalistul pe care BC Timişoara a dorit să îl readucă în Banat vara aceasta, mai are doi ani contract cu Dinamo. Dacă dinamoviştii vor evolua anul viitor în primul eşalon, e foarte probabil să îşi dorească să îl păstreze pe Filip, cel mai bun marcator şi recuperator pentru „câinii roşii”. „Dacă Dinamo rămâne în prima ligă, e foarte probabil să îşi dorească să îl ţină pe Filip”, a precizat De Maio.

Leo Filip este timişorean şi a evoluat şi la Timba şi la BC Timişoara. Sezonul trecut baschetbalistul de 20 de ani a preferat să meargă la Dinamo unde a putut juca mult mai mult decât a făcut-o pentru „leii” din Banat, unde rar intra în teren. Lucrurile se vor clarifica zilele următoare, după ce se va stabili componenţa Ligii Naţionale. Echipa ce ia locul CSM-ului îi preia şi programul din campionat şi Cupă, unde adversarul e Farul Constanţa. BC Timişoara se reuneşte în 4 august şi, până atunci, cel mai  probabil, lotul va fi definitvat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.