DictatoRobu şi viciul portocaliu

DictatoRobu şi viciul portocaliu

2
DISTRIBUIȚI

dragos bota

Scena politică locală a fost animată, în ultima perioada, de declaraţiile belicoase dintre Nicolae Robu şi Alin Popoviciu. Altfel spus – DictatoRobu şi prototipul ciocoiului portocaliu, care, brusc, după ce a intrat în opoziţie a redescoperit cum stă problema cu banul public. Asta după ce Popoviciu şi echipa sa de japcă portocalie  şi-au umflat conturile din afacerile cu firmele statului – de la CFR şi până la aeroport. Interesant este că atunci când PRESSALERT.ro scria despre şmenurile pedeliste şi era cică-n opoziţie, liberalul Robu nu se indigna la fel de tare ca acum când, simţind valul opiniei publice, Popoviciu l-a „înţepat” pe tema palmierilor. Nu era „nesimţit” Alin Popoviciu când se lega la conducta de bani publici, ci doar când a deranjat orgoliul de primadonă bosumflată al celui ajuns primar al timişorenilor.


Sincer, de la un profesor universitar nu m-aş fi aşteptat la un discurs public demn o ţaţă, iar coborârea nivelului nu face altceva decât să-l avantajeze pe Popoviciu, aflat, în  această dispută, în situaţia de a nu avea ce să piardă. Deputatul de Sânnicolaul Mare nu poate şterge, oricât s-ar strădui, nici învârtelile cu bani publici, nici ieşirile sale împotriva presei pe care o acuza, exact ca şi primarul Timişoarei acum, că este plătită să scrie despre el, curatul şi nevionvatul.

Dar frustrările DictatoRobu-lui îşi găsesc cel mai bun loc de manifestare în şedinţele de partid, unde publicul este ascultător, de voie, de nevoie. Aici poate să se războiască cu ziariştii care nu-l slăvesc şi să-şi dezvăluie adevărata sa faţă. De parcă l-ar fi avut profesor pe Traian Băsescu, DictatoRobu îi porcăie pe ziarişti, neînţelegând că nu poate să le închidă gura cu pumnul celor care critică. Dacă ar fi fost primar în timpul comunismului, fără dubiu ar fi trimis dubele Securităţii să-i umfle pe agitatorii care subminează eforturile conducătorului mult iubit şi stimat pentru propăşirea întregului popor. Prizând din greu viciul portocaliu al lui Băsescu de a-i înjura pe toţi cei care nu sunt de acord cu el, DictatoRobu se îndreaptă cu paşi siguri spre acelaşi final. Mult mai trist. Pentru că el nu este Traian Băsescu.

2 COMENTARII

  1. Variaș – una din ultimele frontiere ale afacerilor dubioase ale guvernării portocalii. Primar: PD-L-istul Vasile Horj, omul de poveste care a organizat o licitație după ce lucrarea a fost executată. Tartorul zonei: deputatul PD-L Alin Popoviciu.

  2. Cu doi ani înainte de acest scandal, Variașul ar fi putut intra în Cartea Recordurilor. În 2009, primarul Vasile Horj organiza o licitaţie pentru pietruirea unor drumuri din satul Gelu. Lucru normal, de altfel, dacă lucrarea de 600.000 de euro n-ar fi fost deja executată. Şi, ca în filmele cu proşti, firma care a făcut lucrarea, Agma Tiuca Construct, a ieşit la licitaţie abia pe locul al treilea. Societatea în cauză este o firmă de casă a PD-L Timiș, îndeosebi a deputatului Alin Popoviciu, din colegiul căruia face parte, de altfel, și comuna Variaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.