Elicopterul prăbușit în Mureş: ultima victimă a accidentului de la Tăureni a...

Elicopterul prăbușit în Mureş: ultima victimă a accidentului de la Tăureni a fost găsită

0
DISTRIBUIȚI

scafandri

Ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni, judeţul Mureş, un om de afaceri german, a fost găsită în lac, în această dimineaţă, de către scafandri, la aproximativ zece metri distanţă de elicopter. Porivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi, ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni a fost găsită, marţi, în jurul orei 8.10, la aproape zece metri distanţă de elicopter, care se află încă în apă, scrie Mediafax. Căutarea acesteia – un om de afaceri german – a fost întreruptă în cursul nopţii din ordinul prefectului de Mureş, Corneliu Grosu, din motive de securitate pentru scafandri, fiind reluată dimineaţă.

Scafandrii ISU Mureş, dar şi alte persoane, au reluat căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane, între care şi proprietarul aparatului de zbor, omul de afaceri Sorin Ţerbea. Acţiunea a fost îngreunată de mâlul din zona în care s-a prăbuşit elicopterul. Reprezentanţii Prefecturii Mureş spuneau că accidentul aviatic a avut loc imediat după ce aparatul de zbor – la bordul căruia se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, pilotul, o angajată a acestuia şi o familie germană, formată din soţ, soţie şi fiu adult – s-a ridicat la o altitudine de peste 100 de metri, iar din motive necunoscute încă, s-a prăbuşit în lacul din localitatea Tăureni. Câţiva localnici au sărit imediat în ajutorul victimelor reuşind să o salveze pe angajata lui Ţerbea, după care echipajele de intervenţie au scos din apă patru cadavre – cel al omului de afaceri Sorin Ţerbea, al pilotului, al femeii germane şi al fiului acesteia.

„Vorbim despre o încercare de decolare nereuşită, asta spun cei care au văzut accidentul, însă la o altitudine de 100-150 de metri aeronava a luat o poziţie nefirească şi s-a îndreptat spre lac.


Câţiva localnici au sărit repede în apă şi au reuşit să salveze o femeie. Am văzut la faţa locului patru cadavre, doi cetăţeni germani, omul de afaceri Ţerbea şi pilotul. Mai avem în apă o persoană. (…) Am cercetat cu scafandrii, dar din cauza mâlului nu am mai putut să căutăm”, a declarat în curusl nopţii prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu.

Un elicopter s-a prăbuşit, aseară, în zona lacului Tăureni, din judeţul Mureş, cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită, respectiv o femeie. Primarul din localitatea Tăureni, Ovidiu – Petru Oltean, declara că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, ieri după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate. Oltean mai spunea că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece. Conform acestuia, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.

Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat că femeia care a supravieţuit accidentului a fost transportată spre Târgu Mureş, aceasta având câteva contuzii, dar fiind conştientă. O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.

Sorin Ţerbea era reprezentantul cluburilor de fotbal în sală în Comitetul Executiv al FRF şi patron al echipei Cityu’s Târgu Mureş. În mai 2013, omul de afaceri Sorin Ţerbea a fost achitat într-un dosar de corupţie din arbitraj, în care era judecat pentru dare de mită în formă continuată, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind însă definitivă. Alături de acesta a mai fost achitat fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, judecat pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.