EXCLUSIV „Leii din Banat” îl vor pe Leo Filip înapoi la Timișoara

EXCLUSIV „Leii din Banat” îl vor pe Leo Filip înapoi la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

filip

BC Timişoara doreşte să îl „repatrieze” pe Leo Filip la Timişoara, după un an în care timişoreanul de 20 de ani a jucat la Dinamo Bucureşti. Situaţia contractuală a jucătorului cu „câinii roşii” complică însă situaţia. De asemenea, Raul Covaciu a fost inclus în lotul echipei mari.

Leo Filip a jucat în urmă cu două sezoane la BC Timba, când echipa nu era încă în prima ligă, apoi a venit la BC Timișoara și a fost „leu” timp de un an.


Jucătorul de 20 de ani, împliniţi chiar alaltăieri, măsoară 2 metri şi poate juca pe poziţiile 3 şi 4. Vara trecută, timişoreanul a plecat la Dinamo unde avea şansa să prindă mai multe minute de joc. Filip a semnat însă pe trei ani cu Dinamo, iar acum clubul bucureştean nu vrea să îi dea drumul. „Încercăm să îl readucem pe Leo Filip la Timişoara, însă el are o situaţie contractuală mai complicată la Dinamo. Vara trecută a semnat cu ei pe trei ani şi acum nu vor să îl lase să plece, deşi ei au retrogradat şi el e jucător de naţională de tineret”,  a declarat managerul general Leo de Maio, pentru PRESSALERT.ro. CSM Bucureşti şi CSŞ Giurgiu au probleme financiare mari, iar dacă nu se vor înscrie în Liga naţională de baschet, Miercurea Ciuc şi Dinamo ar putea să le ia locul.

Deşi Dinamo a retrogradat, Filip a fost cel mai bun marcator şi recuperator al „câinilor roşii” cu o medie de 95, puncte per mci şi 6,8 recuperări. Extrema este o prezenţă constantă şi la naţionalele de tineret. BC Timişoara doreşte să joace cu mai mulţi tineri, între care şi pe Raul Covaciu, cooptat în lotul echipei mari. Extrema are 18 ani şi s-a remarcat şi la turneul U 23. „Dacă revine Filip, vom avea cinci jucători sub 25 de ani, dintre care patru timişoreani get-beget(n.r. George Toth, Zoran Milencovici, Raulc Covaciu şi Leo Filip)”, a mai precizat Leo de Maio. BC Timişoara va mai legitima şi un jucător străin până la reunire.

Foto: totalbaschet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.