EXCLUSIV Pedelistul Careba, numit de liberalul Buşoi într-o funcţie cheie din Casa...

EXCLUSIV Pedelistul Careba, numit de liberalul Buşoi într-o funcţie cheie din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Vezi ce „tain” a dat firmelor liberale când era preşedintele CJAS Timiş

16
DISTRIBUIȚI

cristian-careba

Pedelistul Cristian Careba, fostul șef al CJAS Timiș în perioada guvernării Boc,  a fost numit de penelistul Cristian Bușoi, imediat după instalarea acestuia, într-o funcție cheie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – șeful Direcției de Audit Public Intern. Explicaţia pentru propulsarea surpriză a omului de încredere a lui Constantin Ostaficiuc  de către unul dintre cei care criticau de zor puterea portocalie se găseşte în legăturile de  afaceri pe banii statului ale lui Careba cu liberalul Flaviu Nicoară, actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Timișoara şi conexiunile contractuale ale lui Nicoară cu Buşoi.

În plină guvernare Boc, în 14 ianuarie 2011, Casa Judeţeană de Aigurări de Sănătate Timiș a semnat un contract cu SC Megalexia SRL pentru întreținerea curățeniei în clădirea casei județene pentru un an de zile, valoarea fiind de 6.200 lei pe lună. Acționari în această firmă erau la momentul respectiv liberalul Flavius Nicoară și Iacșin Laura. Oferta câștigătoare a fost desemnată în urma selecției făcute cu alte două firme – SC Nicoară Med SRL, unde acționari sunt Flavius Nicoară și soția sa Eugenia și Intermedius SRL, unde acționari sunt Cojocaru Ramona și Câmpeanu Grafină Claudia, care este asociată cu soția liberalului Nicoară în firma SC Selfmed SRL. Obiectul principal de activitate al firmei câștigătoare este „comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice”.

Un control al Curţii de Conturi la CJAS Timiş a scos la iveală faptul că „operatorul economic contractant a înregistrat pentru trimestrul IV 2010 şi pentru trimestrul I 2011 obligaţii restante atât la bugetul de stat,  cât şi la bugetul asigurărilor sociale, ceea ce îl situează în afara condiţiilor minime de eligibilitate. În acelaşi context aşa cum a fost prezentat mai sus, la data de 27.04.2012 se încheie cu acelaţi operator economic Contractul de prestări servicii de menaj şi întreţinerea curăţeniei clădirii Casei Judeţene de Asigurare de Sănătate Timiş nr.16058 la aceeaşi valoare ca şi contractul precedent de 5.000 lei fără TVA, cu termen de valabilitate în cadrul perioadei  01.05 – 31.12.2012. Conform notei justificative nr.14211/12.04.2012 „studiul de piaţă cu privire la furnizorii de servicii de menaj şi curăţenie profesională” s-a realizat pe baza aceloraşi oferte, prezentate auditorilor publici externi, fără a li se fi atribuit un număr de înregistrare”.

Verificările inspectorilor de la Curtea de Conturi au scos la iveală că firma penelistului Nicoară, la data încheierii contractului, nu avea angajaţi care să asigure derularea contractului, iar în perioada septembrie – octombrie „deşi s-au facturat şi decontat servicii de curăţenie în sumă totală de 12.400 lei, SC Megalexia SRL nu dispunea de personal care să presteze astfel de activităţi”. Printre cei găsiţi vinovaţi de plăţi se numără şi Cristian Careba, la vremea respectivă, şeful CJAS Timiş.

Acelaşi control a scos la iveală faptul că s-au efectuat plăţi nejustificate pentru deplasări cu avionul ale lui Cristian Careba de la Timişoara la CNAS , iar unele deconturi nu au nici biletele de transport anexate- valoarea „găurii” fiind de 4.643 lei. De asemenea, auditul Curţii de Conturi a României a scos la iveală că în perioada mandatului pedelistului Careba în fruntea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate s-au făcut o serie de decontări suspecte, printre firmele pentru care s-au cerut verificări detaliate existând suspiciuni de fraudă numărându-se şi Selfmed Clinique, unde asociaţi sunt Flavius Nicoară şi soţia sa. În timpul controlului,  Careba nu a dat  nici un răspuns la întrebările celor de la Curtea de Conturi. După ce nu mai fost preşedintele – directorul general al CJAS Timiş, a fost pentru o scurtă perioadă de timp director relaţii contractuale, iar din 28 ianuarie 2013 a fost detaşat definitiv la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor regiunea Vest condus de liberalul Flavius Nicoară.


Selfmed Clinique a beneficiat şi de o asociere extrem de benefică prin care a primit gratuit echipamente medicale de sute de mii de euro pentru a le folosi de la Politehnica din Timişoara, în periaoda în care instituţia era condusă de şeful său de partid, Nicolae Robu.

Interesant că între firma familiei liberalului Nicoară şi preşedintele CNAS există şi o relaţie contractuală –  Selfmed Clinique SRL prin soţia lui Nicoară  a încheiat, în 19.11.2012, un contract de comodat cu Cristian Buşoi şi soţia acestuia Anne-Marie  Georgiana prin care cei doi cedează cu titlu gratuit imobilul situat în Drobeta Turnu Severin , str. Theodor Costescu, nr.1., cu 14 birouri, suprafaţă construită 499,77 mp, pentru doi ani. Familia Nicoară şi-a deschis aici un punct de lucru.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, a explicat că „atunci când am fost numit, am adus cu mine o echipă. Domnul Careba a fost transferat şi este provizori pe această funcţie. Nu a fost printre membrii marcanţi ai PDL. Nu ştiu de raportul Curţii de Conturi. Într-adevăr există acel contract de comodat. Casa era într-o stare avansată de degradare şi am dat-o în comodat, cei care o ocupă urmând să se ocupe de întreţinere”. Întrebat dacă nu este o situaţie de conflict de interese prin acest contract, Buşoi a anunţat că „de câteva zile vreau să o vând. Am aşteptat de la Ministerul Culturii răspuns că nu vrea să-şi exercite dreptul de preemţiune. Până atunci contractul de comodat rămâne valabil”.

Contactat de PRESSALERT.ro, Cristian Careba a susţinut că „nu mai sunt membru PDL de câteva luni.  Cred că am ajuns în această funcţie datorită profesionalismului meu. În cazul contractului de curăţenie a fost o procedură legală. Nu mă interesează substratutile din spate. Firma câştigătoare a preluat angajaţii daţi afară de casă, care se ocupau de curăţenie. Am primit acasă o decizie că trebuie să dau banii pentru deplasările cu avionul, considerându-se că sunt cheltuieli ilegale. Nu trebuia să am chemare scrisă de la preşedintele CNAS. Sunt angajaţi ai casei care au în fişa postului să nu deconteze dacă nu sunt actele doveditoare ataşate. Cum au decontat? Prietenia nu are legătură cu culoarea politică. Prietenia mea cu familia Nicoară sau cu orice altcineva nu are legătură cu această numire care s-a făcut pe profesionalism. Nu eu am organizat licitaţii, nu eu m-am ocupat de decontări. Când am fost la casa judeţeană am fost controlat de şase ori şi nu s-au găsit probleme. Acum s-au găsit. Probabil că lucrurile vor lua o altă turnură pentru că, dacă sunt acuzat, cei care fac afirmaţii trebuie să aducă probe şi răspundă”.

Liberalul Flavius Nicoară a precizat că „eu nu am recomandat pe nimeni. Nu ştiam de acest raport. Firma cu curăţenia a fost la început a mea, când nu mergea. Acum este a cumnatei mele. De contractul cu Buşoi nu ştiu, s-a ocupat soţia. Acolo avem doar un laborator acum”.

Citeşte mâine despre decontările halucinante făcute la CJAS Timiş.

16 COMENTARII

 1. Exact asa au procedat si ceilalti, interesul de grup este mai presus de orice. Imediat ar trebui atat Busoi cat si Nicoara respectiv Careba sa plece din administratie. In sinteza se retine faptul ca Busoi, pune la dispozitia lui Nicoara un imobil cu 14 birouri prin contractul de comodat, cu titlul gratuit. Nicoara il angajeaza prin detasare pe Coreba la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor regiunea Vest. In cele din urma este numit de catre Busoi la Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – șeful Direcției de Audit Public Intern si are totusi, tupeul sa sustina faptul ca numirea s-a facut pe criterii de profesionalim. Oare unde or fi institutiile statului? Dvs. de la PRESSALERT.ro, in opinia mea trebuie sa continuati investigatiile in amanunt, intradevar este un articol care va face cinste, poate se va sesiza cineva. Cat tupeu poate avea Flavius Nicoara, citez „eu nu am recomandat pe nimeni. Nu ştiam de acest raport. Firma cu curăţenia a fost la început a mea, când nu mergea. Acum este a cumnatei mele. De contractul cu Buşoi nu ştiu, s-a ocupat soţia. Acolo avem doar un laborator acum”. Cetateanii cinstiti, angajatii onesti a institutiilor a caror activitate pretind ca o cordoneaza, in sprijinul cetateanului, aceste personaje trebuie tratate corespunzator actiunilor si faptelor pe care le desfasoara. Dumnezeu sa le ierte pacatele.

 2. Dezastru national si nimeni nu i trage la raspundere , doar se scrie si se fac controale si nimic mai mult .Se fura tone de bani publici cu contracte fictive si nimeni nu este ridicat si legat nici de la casa si nici din primarie care a decontat tone de bani catre firma rosign. Toata lumea este libera bravo .A moaka scrie curtea de conturi si alte organe k degeaba.Bine k merem sa facem descinderi la amarati si sa ne laudam si la cei care fura din baniii publici cu licitatii fictive nu le facem nimica. SPOR la treaba baieti

 3. Sint oameni de mare valoare, si acest lucru se vede din ceea ce au facut unde au lucrat. Mare mizerie sa arunci cu noroi in firme private in spatele carora stau sute de angajati, si care platesc taxe si impozite catre stat. Societatea nu trebuie sa mai accepte acest tip de SANTAJ POLITIC , si cei ce acuza cu perdea trebuie sa fie prudenti.Ce daca sint legaturi de afaceri? Este oare o greseala sa faci afaceri? Trebuie sa ne intoarcem la CUMUNISM?

 4. Cociobea cel care te dai adevarat! De ce nu spui ca acest Careba este membru PDL? Actual si nu fost! Si ce afaceri are! Spune fraiere, ca oricum se stie si se afla! Tu ca prostul ai intrat sa te dai tu cel adevarat! Dar spune ca esti si cel mincinos! Stii ceva de o statie de benzina ? Lasa ca o sa povesteasca BOTA!!!!

 5. Dragos Bota te rog sa publici cv-ul dlui Careba si vei vedea „profesionalismul ” acestuia : intreaga cariera a acestuia este doar o „pomana ” politica facuta de terti aflati temporar la putere.

 6. Ce comentarii de rahat faci fresco, am zis doar ca nu eu am scris primul comenariu, tu dak esti asa de destept si stii atatea de ce nu le spui tu, sau ti-e frica ca te stim?

 7. Oameni buni, va rog sa ma credeti adevaratul Cociobea nu apare in aceste comentarii, pentru ca el nu stie sa scrie. E simplu, nu are rost sa va consumati timpul. Careba in schimb va scrie in curand…dupa dictare.

 8. Mai neispravitilor voi de oameni de valoare si caracter ati auzit, sau credeti ca toti sint gunoaie ca voi, afemeiati si mafioti. Acum va rupeti intre voi , nu mai aveti ce manca, sa terminat cascavalul. Ai vazut dl careba daca nu ai scos la lumina tot gunoiul cind ai avut ocazia, poate acum nu mai ierti si faci ce trebuie. Oare citi malai a luat bota de la dumitrascu pentru acest articol?

 9. Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei se afla la Timisoara in prima lui vizita in Banat de la numirea in functie in luna mai a acestui an.

  El a participat la ceremonia de instalare oficiala in functie a procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Ion Brasoveanu, care a castigat concursul organizat la Bucuresti in urma cu o luna.

  Adjunctul sau este Marius Neculce, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad.

  Procurorul general al Romaniei Tiberiu Nitu a avut in cursul diminetii o sedinta cu procurorii timisoreni la Palatul Dicasterial.
  Poate,poate ii intereseaza acest dosar,domnule bUSoi!

 10. Dragos, te rog sa -i cauti activitatea domnului Careba, pe perioada cat a fost director medical la DSP Timis.
  Poate o sa va mire, dar in Romania daca esti regimentat politic poti obtine orice functie doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.