Explicația pedeliștilor pentru decizia „intempestivă” a lui Robu de a vota în...

Explicația pedeliștilor pentru decizia „intempestivă” a lui Robu de a vota în Consiliul Local mutarea Liceului de Artă UPDATE Proiectul a trecut

1
DISTRIBUIȚI

liceu-arte-fatada

Propunere inedită a pedeliştilor din Timiş legat de mutarea Liceului de Arte Plastice.  Pe ordinea de zi de astăzi a plenului Consiliului Local Timişoara se prevede mutarea Liceului de Arte plastice în incinta Colegiului Tehnic de Vest şi mutarea Colegiului Tehnic de Vest la Şcoala generală numărul 9 de pe Strada Liviu Rebreanu. Pe scurt, pedeliştii spun că există pericolul scăderii numărului de elevi de la Colegiul de Vest, asta pentu că cei mai mulți elevi sunt navetişti şi nu vor fi deloc încântaţi de noua locaţie. Drept urmare, soluţia pedeliştilor ar fi ca Liceul de Arta să fie mutat pe Rebreanu şi Colegiul Tehnic de Vest să rămână unde este, iar spaţiul rămas în plus la Vest să fie alocat Colegiului Bănăţean, care duce lipsă de loc. Cât despre sursa proiectului şi motivul deciziei, consilierul local al PDL, Adelina Tîrziu, a comentat că „proiectul a intrat într-o singură comisie şi această decizie intempestivă se datorează faptului că domnul primar a trebuit să găsească o soluţie rapidă dat fiind faptul că pe raportul său de un an de zile se prevedea că a fost mutat Liceul de Arte Plastice, când acest lucru nu fusese făcut”.

UPDATE Agitaţie în plenul consiliului local Timişoara, astăzi, la votarea proiectului de mutare a Liceului de Arte Plastice.


Adelina Tîrziu, consilier PDL, a fost aplaudată la scenă deschisă pentru propunerile pe care le-a făcut în cadrul conferinţei de presă şi pe care le-a reluat în faţa aleşilor locali. În sală au luat parte la eveniment reprezentanţi ai Colegiului Tehnic de Vest, care au acuzat nereguli. Primarul Nicolae Robu a dat asigurări că nu se pune problema unei disciminări. „Noi trebuie să rezolvăm o problemă care trenează de foarte multă vreme şi nu putem avea altă soluţie decât această mutare în trei”. Primarul a fost întrerupt de nenumărate ori de profesoarele prezente din sală. “Colegiul de Vest poate funcţiona foarte bine după analiza care a fost făcută în Şcoala generală numărul 9, urmând ca noi să îi ajutăm pe copii să se şi deplaseze. Nu e o problemă pentru noi să punem la dispoziţie un autobuz ca ei să fie duşi de la gară la şcoală. Noi nu mai putem să ţinem Liceul de Arte, aici, în centru, plătind chirii uraşe, iar o mutare în Şcoala generală numărul 9 nu se poate face pentru că se demonstrează pe hârtie că locaţia nu corespunde pentru Liceul de Arte. Mutarea este făcută pe analize îndelungate ca cea mai bună soluţie”.  Trei profesoare de la Colegiul de Vest au luat cuvântul acuzând că soluţia este nedreaptă şi că şi cei de la Arte au fost somaţi să se mute, dar nu au vrut.  Supărat că a fost acuzat de câte în lună şi  în stele, Robu le-a întrerupt brusc motivând că nu toţi cei prezenţi în sală trebuie să vorbească. Despre eficienţa rocadei a vorbit și viceprimarul Dan Diaconu.  Apoi a ajuns la microfon directoarea Liceului de Arte Plastice care a spus că „suntem o şcoală cu 365 de copii. Le răspund colegilor de la Vest că nu sunt mai prejos cu nimic copiii de la școala lor, dar nici ai noştri”. Robu a conchis că este singura soluţie şi i-a rugat pe consilierii locali să voteze proiectul. Alocarea unui etaj din actuala clădire a colegiului de Vest pentru Bănăţean a rămas pe data viitoare. Proiectul a  trecut cu 15 voturi “pentru”.

 

1 COMENTARIU

  1. cind se putea demola o sala de clase din cladirea asta ponosita, s-a ratat ocazia pt ca cei de atunci au vrut sa faca actiunea in timpul anului scolar si evident au fost proteste. acum, cind cladirea a fost retrocedata, nu mai avem nicio sansa sa largim strada gituita…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.