LPF îi dă peste nas lui ACS Poli: avertisment pentru înjurăturile de...

LPF îi dă peste nas lui ACS Poli: avertisment pentru înjurăturile de pe stadion la meciul cu Dinamo UPDATE Mesajul clubului

3
DISTRIBUIȚI
POLI DINAMO LA FINAL14_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

ACS Poli a fost avertizată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru scandările publicului de la meciul cu Dinamo de săptămâna trecută. Nici galeria dinamovistă nu a scăpat de avertisment din partea LPF. Dacă incidente similare se vor repeta, cele două echipe vor fi amendate.

Meciul cu Dinamo a strâns un public numeros pe „Dan Păltinişanu”. Peste 20.000 de iubitori ai fotbalului au venit să o vadă pe ACS Poli la debutul în Liga I. Şi Dinamo a avut parte de o mică galerie. Câteva zeci de suporteri ai „câinilor roşii” au scandat pentru echipa bucureşteană de la Peluza Nord. Cum meciurile dintre Timişoara şi Dinamo sunt, conform tradiției, adevărate războaie mai ales dintre galerii, nu au lipsit apostrofările reciproce între suporteri.


Timişorenii au scandat clasica „gunoaie de mitici”, şi nici dinamoviștii nu  s-au lăsat mai prejos. Jignirile reciproce nu au scăpat neobservate de observatorul partidei, care le-a notat în raport. „  ACS POLI TIMISOARA vs. FC DINAMO – incidente spectatori (scandări) – În baza art.15 din RD se sancţionează ambele cluburi cu «Avertisment»” se arată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal. După meci, microbuzul galeriei dinamoviste a fost atacat cu pietre la Lugoj, pe drumul de întoarcere. Autorii nu au fost indentificaţi, astfel că pentru acest aspect nu au fost dictate sancţiuni.

UPDATE Clubul ACS Poli a publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care le cere fanilor să nu scandeze injurii, deoarece clubul va fi amendat. „Având în vedere avertismentul dictat de Liga Profesionistă de Fotbal în urma meciului cu Dinamo București, facem un apel către susținătorii noștri să evite să răspundă provocărilor și să nu scandeze trivialități în timpul jocurilor. Ne dorim ca Timișoara să fie mai departe un etalon al civilizației, un simbol al noțiunii de fair-play.  Apelăm la înțelegerea și educația publicului timișorean pentru a evita potențialele amenzi care ar putea împovăra clubul în mod inutil. Așa cum se știe, ACS Poli Timișoara este susținută de autoritățile locale.  Bugetul nostru este unul limitat, structurat în mod clar, mai ales că ACS Poli este un club care respectă din punct de vedere fiscal toate reglementările în vigoare”, se arată pe site-ul www.acspoli.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.