Festival inedit la Szeged: cine sunt românii care vor participa la Campionatul...

Festival inedit la Szeged: cine sunt românii care vor participa la Campionatul Mondial de Bărci-Dragon

0
DISTRIBUIȚI

dragoin1

2013 este anul dragonilor exotici. La finele lunii vom fi martorii evenimentului central al acestora, şi anume Campionatul Mondial de Bărci-Dragon IDBF de la Szeged. Festivalul destinat bărcilor-dragon, decorate cu cap de dragon şi având o lungime de 12,5 m, este un eveniment uimitor, spun organizatorii maghiari. Trei echipaje din țara noastră vor reprezenta România la competiția din țara vecină.
La nivel mondial, peste 10 milioane de persoane practică acest sport în cadrul IDBF (International Dragon Boat Federation). Asociaţia Bărcilor-Dragon din Ungaria (MSSZ) a introdus această ramură sportivă în anul 1998. Datorită popularităţii în continuă creştere a acestui sport, la festivaluri sunt reprezentate aproape toate categoriile de vârstă.


La Campionatul Mondial de Bărci-Dragon IDBF între Naţiuni, ediţia 11, care va avea loc între 21 şi 28 iulie la Szeged, sunt așteptați mii de participanţi de pe cele cinci continente.

”La Campionatul Mondial de la Szeged de Dragon Boat vom participa cu un club din București , unul din Timișoara și unul din Arad”, ne-a spus Radu Rădulescu, reprezentantul Federației Române de Bărci Dragon. Este vorba de Sport Award București, Banatul Timișoara și Liceul cu program sportiv Arad. Românii vor participa în concurs trei zile, la clasa Open Pemier ( fără categorie de vârtstă), apoi la categoriile Masculin, Feminin și Mixt, la Clasa Veterani (40+) și o barcă de băieți.

Această disciplină sportivă introdusă în Ungaria în anul 1998 de Asociaţia Bărcilor-Dragon din Ungaria (MSSZ) este o adevărată curiozitate în Europa. Bărcile de 12,5 m decorate cu un cap de dragon vopsit şi sportivii vâslind în tandem pe ritmul toboşarului reprezintă o experienţă vizuală deosebită. ”Înfruntarea dintre echipele din Asia, considerate fondatoarele acestei ramuri sportive, concurenţii din Insulele Filipine, în ultima vreme invincibili pe distanţa de 200 metri, şi echipajul maghiar Open Premier, câştigătorul medaliei de aur la campionatul mondial din 2011 de la Tampa, se anunţă a fi unul extrem de palpitant”, au mai arătat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.