Fotbal caritabil pentru ajutorarea copiilor care au nevoie de hidroterapie

Fotbal caritabil pentru ajutorarea copiilor care au nevoie de hidroterapie

1
DISTRIBUIȚI

fotbal hidroterapie

Foşti fotbalişti, dar şi companii importante din Timişoara, au participat, ieri, la acţiunea caritabilă „Fotbal pentru Hidroterapie” organizată la Arena Viola din Circumvalaţiunii. Scopul acţiunii a fost strângerea de fonduri pentru programul de hidroterapie prin care sunt trataţi în jur de 80 de copii din Timiş care suferă de sindromul Down, autism sau afecţiuni locomotorii. Nu a lipsit nici primarul Nicolae Robu, care a jucat fotbal în echipa fostelor glorii cu genunchiere din cauza unor probleme la articulaţii.

Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile. Până la ora 19, organizatorii au strâns 5000 de lei din taxa de înscriere plătită de firmele care au avut echipe înscrise al turneul de fotbal, donaţii ale oamenilor veniţi la eveniment, dar şi bani obţinuţi din vânzarea de gulaş, mici şi clătite gătite la faţa locului de mămicile copiilor din programul de hidroterapie. La turneul de fotbal au fost prezente echipele a 16 companii din Timişoara, iar finala a fost câştigată de echipa Contitech, care a jucat ulterior un meci cu echipa fostelor glorii ale lui Poli. Din echipă făcea parte şi primarul Nicolae Robu, pe lângă Călin Rosenblum, Adrian Stoicov, Florin Bătrânu, Sorin Vlaicu, Călin Frunză, Orlando Trandu şi Ovidiu Cuc.

„Ideea acţiunii s-a născut în urma unei discuţii cu cei de la Continental, care ne-au propus să facem un campionat al firmelor.


Am vorbit cu Vali Velcea care s-a oferit pro-bono să se implice. La final, toţi participanţii vor primii diplome cu locu 1, ei încă nu ştiu asta, dar toi sunt p acelaşi loc deoarece adevăraţii câştigători au fost copiii”, ne-a declarat doctoriţa Ioana Vârtosu, una dintre terapeuţii care sunt implicaţi voluntar în programul de hidroterapie. „Sunt într-o convalescenţă şi îmi pare rău că n-am putut să joc, dar în acelaşi  timp îmi pare bine că am reuşit să fiu partener şi să aduc oameni şi firme de calitate, foşti colegi de ai mei şi reprezentantul numărul unu al Timişoarei care a răspuns cu brio la acest proiect. Am copii, ştiu ce înseamnă să fie sănătoşi, şi au nevoie de ajutorul nostru. Trebuie să fim umani şi solidari. Mă bucur că am putut realiza acest lucru, rar, dar de calitate, fără să ne facem imagine, doar ca să fim aproape de aceşti oameni care muncesc, dar este foarte greu să faci un asemenea proiect în zilele noastre”, a declarat Vali Velcea despre acţiunea.

La programul de hidroterapie desfăşurat la Arena Aquasport vin copii cu probleme din judeţ de la 3 luni până la 16 ani. Săptămânal au loc patru astfel de şedinţe, conduse de opt terapeuţi voluntari. Un caz este ce al unei fetiţe de 3 ani şi două luni născută prematur, care a reuşit să înveţe să meargă la şedinţele de hidroterapie. „Am născut-o la 23-24 de săptămâni. La o lună şi o săptămână a fost diagnosticată cu encefalomalogie multichistică. Prima dată am făcut terapia Boita şi doctoriţa de acolo ne-a recomandat hidroterapia. Aici, fetiţa mea a învăţat să meargă după o lună. Acum şi vorbeşte mai bine, mergem deja de doi ani la hidroterapie. Vom continua până când va se va rezolva problema de tot, deocamdată mai are probleme de echilibru”, a declarat Livia Corneanu, mămica unei fetiţe care încă nu a fost primită la grădiniţă din cauza problemelor cu echilibrul. Mama speră însă să rezolve şi problema aceasta deoarece medicii au evaluat-o pe cea mică cu IQ-ul unui copil de trei ani, deci aproape de vârsta reală, iar după ce va putea sări şi să stea într-un picior câteva secunde, va putea freceventa grădiniţa ca alţi copii de vârsta ei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.