Fraude la Bac: un profesor suspectat că ar fi luat mită la...

Fraude la Bac: un profesor suspectat că ar fi luat mită la bacalaureat a fost reţinut

0
DISTRIBUIȚI

bani

Un profesor din Drobeta Turnu Severin suspectat că ar fi luat mită la bacalaureat, de la domiciliul căruia au fost ridicaţi 15.000 de lei şi 2.500 de euro, a fost reţinut, noaptea trecută, iar alţi trei profesori, între care şi fiica acestuia, sunt cercetaţi în libertate, pentru fapte de corupţie, informează Mediafax. Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinţi au emis, azi-noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele profesorului de limba română Marius Arbănaş, acuzat că ar fi luat mită pentru a facilita mai multor elevi promovarea bacalaureatului, alţi trei profesori fiind cercetaţi în stare de libertate pentru fapte de corupţie. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Mehedinţi, Remus Luca, a declarat că profesorul reţinut împreună cu cei trei dascăli cercetaţi în stare de libertate sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită.

Profesorul de Limba şi literatura română, Marian Arbănaş, este pensionat, dar a păstrat în cursul anului şcolar 2012 – 2013 patru ore pe săptămână la Colegiul Pedagogic „Ştefan Odobleja”, fiind chemat la audieri în calitate de membru al uneia dintre comisiile examenului de bacalaureat din Drobeta Turnu Severin, deşi calitatea de pensionar nu permite repartizarea sa într-o astfel de comisie.

Între ceilalţi trei profesori audiaţi se află şi fiica sa, de asemenea profesor la Colegiul Pedagogic „Ştefan Odobleja”, un alt profesor de la aceeaşi unitate de învăţământ, cel de-al patrulea dascăl audiat fiind de la Liceul „Domnul Tudor”, din municipiu.


Potrivit anchetatorilor, percheziţiile de ieri au fost făcute în baza unor plângeri depuse, în dosar fiind audiaţi şi mai mulţi elevi. De la domiciliile celor patru profesori s-au ridicat înscrisuri, obiecte şi sume de bani, surse din rândul anchetatorilor declarând că de la domiciliul profesorului Marius Arbănaş s-au ridicat 15.000 lei şi 2.500 euro. În judeţul Mehedinţi, promovabilitatea la examenul de bacalaureat în sesiunea iulie 2013, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 46,9%, în timp ce în iulie 2012 a fost de 30,8%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.