EXCLUSIV Garda Financiară a radiografiat jaful Rosign. Vezi cum a fost furată...

EXCLUSIV Garda Financiară a radiografiat jaful Rosign. Vezi cum a fost furată Primăria Timișoara cu peste trei milioane de lei

5
DISTRIBUIȚI

semn parcare

Bugetul Timișoarei a fost jefuit fără milă în timpul derulării contractului între Primăria Timișoara și firma Rosign, cea care a primit pe o perioadă de 14 ani contractul de semnalizare rutieră a municipiului, a reieșit în urma unui control al Gărzii Financiare, care a vizat doar perioada 2010 – 2012. Prejudiciul stabilit de comisarii se ridică la 3.075.815,25 lei,. S-a constat  faptul că după anul 2003, deşi au fost modificate tarifele percepute, nu a fost prezentat vreo anexă semnată prin care Primăria Timişoara să accepte actualizarea în baza unor motivaţii tehncio-economice, aşa cum prevede contractul. Muncipalitatea a acceptat în mod tacit toate modificările de preţ anunţate de Rosign .

Firma Rosign a decontat la Primăria Timişoara, pentru marcaje rutiere, 20.665 kg vopsea faţă de cantitatea de 18.758,4 kg existentă în evidenţele firmei deci cu 1907 kg în plus. Ulterior, „s-a constatat astfel decontarea unei suprafeţe în plus de 565,65 mp marcaje, în sumă de 13.272,55 lei”. Cele mai mari „tunuri” la decontările făcute de firma Rosign s-au dat cu ciocanul mecanic şi grupul electrogen. Comisarii Gărzii Financiare au constatat faptul că „referitor la modul de execuţie şi decontare a lucrărilor privind spargerea betonului în vederea montării stâlpilor pentru indicatoare de semnalizare , în perioada 2010-2012, au fost decontate peste normativul de construcţii DG06 lucrări executate estimate la suma de 1.181.458,41 lei prin utilizarea grupului electrogen şi a utilizarea ciocanului mecanic”.

De exemplu, în 2010, pentru montarea a 4.065 stâlpi metalici ” a fost utilizat grupul electrogen un număr de 2.241,85 ore faţă de normativul de construcţii DG06 de numai 364,21 ore de funcţionare, rezultă deci că SC Rosign SA a decontat în plus conform situaţiilor de lucrări de 1.877,64 ore.


(…)pentru spargerea betonului(…) în vederea montării unui număr de 4.065 de conform situaţiei de lucrări a fost utilizat ciocanul mecanic un număr de 1.947,65 ore faţă de normativul de construcţii DG06 de numai 364,21 ore de funcţionare, rezultă deci că SC Rosign SA a decontat în plus conform situaţiilor de lucrări de 1.583,44 ore”. Situaţii identice s-au înregistrat şi în anii următori. Deşi a decontat la primărie, în 2010, instalarea a 92 de semafoare mari cu lentilă, Rosign a făcut dovada existenţei în situaţiile financiare a doar 87 de bucăţi, în acelaşi an firma a decontat în plus 1.268,5 metri liniari de ţeavă de 60 mm folosită la indicatoare de circulaţie.

Controlul Gărzii Financiare a scos la iveală şi că „au fost incluse în devizele de lucrări aferente tuturor categoriilor de lucrări din cadrul contractului cu Primăria Timişoara în mod nejustificat a cotelor de contribuţie la fondurile sociale, majorând astfel nejustificat cheltuielile facturate Primăria Timişoara”.  Cei găsiţi vinovaţi de această situaţie sunt membrii comisiei de receptare a lucrărilor prestate de SC Rosign SA , condusă de şeful Direcţiei Tehnice din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş.

5 COMENTARII

  1. ceva dosar penal?

    PS: acum ceva mai mult de 1 an rosign a montat un semn de drum infundat la intersectia strazilor intrarea zenit cu dinu lipatti. problema este ca au montat semnul pe portiunea de intrarea zenit care are iesire (spre gh. lazar) si nu pe portiunea care este fara iesire (cea de linga punctul termic). acum la al nu stiu citelea post cu aceasta sesizare, poate citeste si rosign comentarile locuitorilor orasului si ia o masura sa mute semnul. nu trebuie compresor, bara metalica este prinsa cu coliere de regulamentul parcarii ecologice, trebuie doar desfacute si prinse la celalalt colt.

  2. Dl.primar am inteles ca l-ati „reevaluat” pe Culita Chis si este f.bun . Ma „bucur” ca ati refacut cuplul Borza-Culita din perioada 2000-2004 , stai acuma sa vezi preturi la lucrari si „licitatii corecte” , si lucrari de mantuiala . Succes la „pradat” banii publici .

  3. Cam tot in acea perioada (2003 -2004) managerul SDM Cornel Bota si-a inceput „colaborarea” cu Rosign de a adus SDM -ul in pragul falimentului .

  4. inca o dovada a faptului ca in institutiile statului sunt tot felul de prosti ,hoti ,excroci ,slabi pregatiti .dar marii PROSTI SUNTEM NOI !.pe vremea lui CEAUSESCU ,acesti membri ai comisiei de receptie a asa ziselor lucrari erau executati in mai putin de un an pentru delapidare .pe acea vreme daca se dovedea ca ai delapidat 1 milion de lei ,pedeapsa care ti se aplica era cea capitala .GUNOAIELE ,insa l-au impuscat pe CEAUSESCU ca sa poate ei fura in liniste .TARA DE PROSTI SI MANIPULATI ,LASI SI OPORTUNISTI ,FRICOSI SI LASI .asa am fost din totdeauna ,iar conducatorii se puratau bine cu mai marii lumii ,lingandu–i in fud si rau cu propriul popor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.