Inspectorii sanitar-veterinari despre scăldat: ștranduri da, râuri ba

Inspectorii sanitar-veterinari despre scăldat: ștranduri da, râuri ba

0
DISTRIBUIȚI

strand-timisoara-sun-beach-4

Inspectorii Direcţie de Sănătate Publică şi ai cele Sanitar Veterinare vor munci suplimentar în zilele de caniculă. Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu a solicitat ca numărul de controale efectuate de unităţile de alimentaţie publică şi ştrandurile din oraş să crească.


La şedinţa de astăzi de la Prefectură şeful Direcţie de Sănătate Publică, Horia Vermeşan, a semnalat că în cadrul controalelor efectuate la ştrandurile din oraş nu s-au înregistrat probleme. Direcţia Sanitar Veterinară a aplicat trei sancţiuni, ca urmare a controalelor, la ştrandurile din oraş pentu neafişarea corectă a datelor privind adâncimea apei din bazin.  Totodată din cei 30 de operatori ai unităţilor de alimentaţie publică verificaţi de DSV nu mai puţin de 25 au fost sancţionaţi cu amenzi pentru faptul că nu au afişat informaţii complete privind produsele pe care le comercializează.

Vermeşan a mai avertizat că apa din Timiş nu corespunde normelor, astfel că amatorii de bălăceală ar face bine să aleagă alte locaţii. Deşi verifică de zor produsele pe care le consumă bănăţenii şi apa în care se cadlă, inspectorii celor două institiţii ies singuri pe teren. Întrebat dacă a sesizat că în multe ştranduri din oraş la intrare nu se taie bilet, Vermeşan a explicat că el nu intră la control  pe bază de bilet şi că asta nu ţine de el, lăsând să se înţeleagă că cei în cauză trebuie să se autosesizeze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.