Liderul rețelei vietnameze, care conducea cel mai mare laborator indoor de canabis...

Liderul rețelei vietnameze, care conducea cel mai mare laborator indoor de canabis din țară, capturat. Vezi cum a fost posibil

1
DISTRIBUIȚI

cannabis plantatie

O nouă lovitură de teatru a avut loc astăzi în cazul descoperirii celei mai mari culturi de canabis indoor din România. Vietnamezul Nguyen Manh Cuoung, în vârstă de 48 de ani, a fost prins astăzi pe Aeroportul Otopeni din București în timp ce intra în țară. Autoritățile române au emis pe numele celui suspectat a fi liderul grupării care a construit un mega-laborator de droguri în foste hale ale CAP din comuna arădeană Iratoșu un mandat de arestare internațional. El a fost preluat de polițiștii de la „Crimă Organizată” și urmează să fie dus la Tribunalul Arad, unde va fi pusă în executare măsura arestării preventive pentru 29 de zile.  Până acum, șase persoane implicate în acest caz au fost arestate preventiv.

Captura de droguri fără precedent, în urma unei ample operațiuni a polițiștilor de la “Crimă Organizată” Arad, împreună cu procurorii DIICOT și SRI, a avut loc în 1 martie.


Anchetatorii au descoperit trei plantații de cannabis adăpostite în fostele grajduri ale CAP-ului din localitatea arădeană Iratoșu și laboratoarele de prelucrare a drogurilor. Întreaga afacere era gestionată de cetățeni vietnamezi. Anchetatorii au stabilit că vietnamezii au transformat localitatea de lângă Arad în bază de producție și export de droguri,  cannabisul produs aici fiind exportat  în Ungaria, Cehia și Germania. Mai mult, rețeaua vietnameză pregătea transformarea României în bază de producție pentru a putea aproviziona întreaga piaţa europeană – reiese din monitorizările poliţiştilor de la “Crimă Organizată” Arad împreună cu ofiţerii SRI. Liderul grupării, aflat în Germania, a trimis din Cehia doi conaţionali de ai săi care aveau misiunea de a găsi variantele pentru a dezvolta plantaţii de cannabis şi de prelucrare a drogurilor. Primul “cap de pod” a fost stabilit în judeţul Arad, la Iratoş, într-o zonă izolată şi aproape de graniţa cu Ungaria. Vietnamezii au beneficiat de sprijinul unui român – patronul unei firme de termopane din Arad. Acesta a fost cel care le-a închiriat una dintre halele de la fostul CAP. De altfel, chiar în sediul firmei de termopane, poliţiştii de la “Crimă  Organizată” au descoperit o plantaţie în care era aproape 200 de plante de cannabis păzite de un vietnamez. Românul era şi cel făcea comisioane pentru reţeau vietnameză, cumpărând cele necesare pentru instalaţiile carea asigurau funcţionarea plantaţiilor de “iarbă”. După ce baza de producţie de la Arad a fost pusă pe picioare, unul dintre lideri a rămas ca să supervizeze activitatea, în timp ce celălalt a plecat la Bucureşti. S-a apucat să poarte negocieri pentru închirierea unor spaţii, dar nu a mai apucat să ducă tranzacţia la bun sfârşit pentru că a fost reţinut de procurorii DIICOT. Bilanţul capturilor din martie s-a ridicat la aproape 3.000 de fire de cannabis şi peste 50 kg de  ”iarbă” uscată.

 

1 COMENTARIU

  1. Dragos, te rog frumos, corecteaza ceva esential din continutul articolului, adica, sunt 100% convins ca lucrarea asta ca de altfel tot ce apare mai nou pe droguri din zona Aradului este doar „mana” lui Cristi seful SRI , deci corect ar fi :S.R.I. , D.I.I.C.O.T si crima organizata …bla bla.
    Tu chiar nu observi ca pe TIMIS NU SUNT DROGURI DE CAND A PLECAT CRISTI D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.