Cum era să-l scape justiția românească pe mafiotul italian condamnat pe viață...

Cum era să-l scape justiția românească pe mafiotul italian condamnat pe viață pentru omor

1
DISTRIBUIȚI

IMG_9142

Francesco Russo, în vârstă de 37 de ani, a fost prins, ieri, de polițiștii de la Investigații Criminale în Arad. Italianul care era căutat internațional pentru omor, tentativă de omor și aderare la grup infracțional organizat, locuia în județul Timiș și folosea acte de identitate false. Infracțiunile pentru care era urmărit cu mandat european și internațional au fost săvârșite în țara sa natală. Polițiștii arădeni l-au identificat pe Russo prin Interpol, cu sprijinul DIPI. Italianul va fi prezentat astăzi Parchetului pe lângă Curtea de Apel Timișoara, pentru extrădare.

UPDATE Russo a fost adus de escorta Poliției Timiș la Curtea de Apel Timișoara încă de la ora 9.00. Asta pentru că, la ora 10.00, îi exprira ordonanța de reținere pe 24 de ore. Cu toate acestea, instanța nu s-a grăbit să ia în discuție dosarul, procesul începând cu doar câteva minute înainte de ora 10.00.


Pentru că procurorul de ședință nu a ajuns în sală, începerea efectivă a judecării a fost amânată. La ora 10.00, președintele completului a constatat că ordonanța a expirat și a dispus scoaterea italianului din boxă, spunându-i că este liber. Italianul s-a uitat în stânga și în dreapta după ce i s-au tradus spusele judecătorului și a ieșit glonț din sala de judecată aproape alergând pe scări. Am reușit să discutăm cu el la ieșirea din Palatul Dicasterial, întrebându-l ce este cu acuzația de omor și de ce nu dă explicații judecătorului. Italianul a spu că se întoarce în sala de judecată, numai că vrea să știe unde este o toaletă. Între timp, după sosirea procuorului, în sala de judecată s-a dat alarma: a dispărut inculpatul!

Italianul a fost „recuperat” de polițiști, iar când a ajuns în sală, judecătoarea i-a spus că „v-am spus că sunteți liber, nu să plecați din sală, unde aveți proces”. Russo a fost de acord cu extrădarea în Italia, însă a cerut să nu fie arestat provizoriu pe 5 zile. În exclusivitate pentru PRESSALERT.ro, Russo a declarat că „m-au condamnat în Italia definitiv pentru omor la închisoare pe viață. Nu au nicio probă, doar că a spus un informator. Așa e în Italia. Cei din Foggia spun că aș fi omorât un delicvent, dar eu nu am făcut acest lucru. Nu sunt mafiot”. Curtea de Apel Timișoara a decis arestarea provizorie a acestuia pemntru traducerea mandatului internațional de arestare, iar itaianul a fost încătușat și dus din nou în arest.

1 COMENTARIU

  1. Ce tiganie in jistitia asta din romania.asa va fi pina procurorul si judecatorii vor avea raspunderea personala pt toate greselile ce le fac.auzi sa nu se grabeasca sa inceapa procesul.dar ce naiba ei sint stapinii justitiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.