Mihai Mărgineanu, cu “trei țigani” în band-ul său, vine la Timișoara. Ce...

Mihai Mărgineanu, cu “trei țigani” în band-ul său, vine la Timișoara. Ce spune despre amenda pentru discriminare

0
DISTRIBUIȚI

margineanu1

Melomanii care aprecieză muzica lui Mihai Mărgineanu au parte de un recital extraordinar susţinut de binecunoscutul artist alături de „banda“ sa, evenimentul urmând să se desfăşoare vineri, de la ora 23.00, la Heaven Pool & Lounge.

Alături de el se vor afla Andrei Vlad (chitară), Nicu Dumitrescu (percuţie), Cristi Horia (vioară), Constantin Dragu „Kiba” (chitară bass), iar printre piesele care se vor auzi live la faţa locului se numără „Mă iubeşte femeile” (preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu), „Melci, scoici, raci, craci”, „Paraschivo” sau „Femei, femei”.


Recent, artistul a luat atitudine față de legea care a mărit amenda la pronunţarea cuvântului “țigan” în România. „În ţara în care nunţile «rromilor» se fac marţea şi în mijlocul bulevardelor, fără a fi deranjaţi de poliţie, în ţara mea plină de ţigani, nu mai ai voie să spui ţigan că eşti amendat cu 7.000 de lei. Eu am în band-ul meu trei ţigani. Buni prieteni, oameni deosebiţi şi mândri de originea lor. I-am cununat şi le-am botezat copiii. Nu poate spune nimeni despre mine că sunt un naţionalist obtuz. Dar, decât să vă strofocaţi minţile înguste despre cum să înlăturaţi efectul, mai bine eliminaţi cauza şi obligaţi-i pe etnicii rromi sa-şi dea copiii la şcoală pentru ca nepoţii voştri să nu mai sufere de problemele sociale de care suferim noi, şi vor suferi şi copiii noştri dacă vor alege să rămână în haznaua asta împuţită de voi, politicienii bătrâni şi corupţi de astăzi“, a declarat recent muzicianul, pe site-ul său oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.