Mii de vieţi salvate cu ajutorul unui plasture minune „made in Timişoara”...

Mii de vieţi salvate cu ajutorul unui plasture minune „made in Timişoara” ce monitorizează starea pacienţilor

0
DISTRIBUIȚI

it03

Timişoara va fi cunoscută în întreaga lume prin intermediul unui sistem inovativ ce monitorizează funcţiile vitale ale pacienţilor care va salva mii de vieţi omeneşti. Acesta va fi produs în oraşul nostru. Şi asta datorită companiei britanice Frontier Silicon, care a inaugurat, ieri, un centru de inovaţie în care se vor crea cele mai noi aparate electronice în sistem digital, sisteme audio şi aplicaţii medicale wireless de monitorizare a pacienţilor cu ajutorul a 50 de ingineri timişoreni care vor fi angajaţi. Compania şi-a deschis porţile la Timişoara în prezenţa primarului Nicolae Robu, care a tăiat panglica centrului de inovaţie şi a afirmat că se bucură că „Frontier Silicon a deschis un centru la noi în oraş pentru că vor fi create noi locuri de muncă în Timişoara, vor fi oferite joburi excepţionale pentru oameni excepţionali, aşa cum scrie în sloganul companiei, pentru că avem universităţi valoroase unde sunt pregătiţi specialişti”.

Anthony Sethill, directorul general al Toumaz Group, de care aparţine şi Frontier Silicon, a mărturisit că a ales Timişoara pentru deschiderea centrului de inovaţie în care specialiştii angajaţi vor beneficia de provocările pe care le oferă marile centre de dezvoltare tehnologică din lume pentru că „Timişoara are o universitate excelentă, căutăm tineri şi entuziaşti ingineri care să construiască sistemele pe care le producem”.  Iar Barry Jones, managerul general al Frontier Silicon România, a explicat că „inginerii timişoreni se vor bucura de un înalt prestigiu în domeniul dezvoltării de noi tehnologii, deoarece munca lor, ce va purta emblema „Made in Timişoara”, va fi cunoscută şi apreciată în întreaga lume.


Alături de Londra, Cambridge, Oxford, Hong Kong şi Tokyo, am ales Timişoara pentru a construi o echipă de elită care va produce aplicaţiile software pentru toate operaţiunile şi sistemele tehnologice pe care le desfăşurăm la nivel mondial”.

Concret, cel mai inovativ produs care va fi dezvoltat la Timişoara este SensiumVitalis, un sistem wireless cu un plasture de unică folosinţă care monitorizează ritmul cardiac şi respirator, precum şi temperatura pacienţilor din două în două minute. Acest plasture transmite datele colectate la o aparatură conectată din camerele de gardă şi astfel  este semnalată în timp real dacă starea de sănătate a pacientului s-a înrăutăţit sau nu.

Frontier Silicon este o divizie a Toumaz Group, o companie britanică producătoare de semiconductori ce se concentrează pe radioul digital, sisteme audio conectate şi îngrijire medicală prin sisteme wireless.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.