Motivul incredibil pentru care primăria nu cumpără anul acesta energie ieftina de...

Motivul incredibil pentru care primăria nu cumpără anul acesta energie ieftina de pe bursă UPDATE Ce spune Petroman

2
DISTRIBUIȚI

IMG_9448

„Vrem ca Primăria Timişoara să intre pe Bursă, să cumpere energie electrică de la firme. Asta înseamnă costuri mai reduse cu 30% pentru energia electrică. Se schimbă doar furnizorul. E enorm 30%, 1-2 milioane de euro pe an. Avem foarte mulţi furnizori în Timişoara, e pe piaţa liberă, noi vindem şi la bulgari, cumpără ALRO Slatina de pe piaţa liberă, marii consumatori sunt foarte rentabili pentru cei care vând energie electrică”. Aşa suna anunţul pe care viceprimaul Train Stoia îl făcea acum aproximativ o lună.  Deşi primăria ar fi urmat să facă economii substanţiale de două milioane de euro pe an, planurile s-au schimbat dintr-un motiv cel puţin ciudat.


Stoia a explicat astăzi că „Luni semnăm contractul cu ENEL care va însemna o reducere a costurilor de energie de 8 milioane de de lei. Nu mai mergem pe bursă, acolo obţineam mai mult, dar noi trebuie să prezentăm consumurile pe utimul an la toate obiectivele care ţin de primărie. Și şcolile, unele sunt în vacanţă. Unele doamne nu au timp să sune, unele nu ştiu”, a detaliat Stoia. Întrebat dacă e normal să se renunţe la afacere pentru lenea unor directori de şcoli, vicele a comentat că “nu eu trebuie să îi pun la treabă. Eu i-am pus la treabă, dar au fost vreo zece care sunt plecaţi”.

UPDATE Cornel Petroman, inspectorul şcolar general, spune că situația nu i-a fost adusă la cunoștină. „Nu ştiu nimic despre această situaţie. Poate dacă aş fi primit o adresă de la primărie, i-aş fi pus la treabă, dar nimeni nu mi-a trimis nimic. Şi dacă directorii şcolilor sunt în concediu nu înseamnă că sunt de negăsit, au telefoane mobile, se poate da de ei” , a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Petroman.

 

2 COMENTARII

  1. Stoia asta e un sarpe. Sigur i-a ieşit cașcavalul cu tona la combinatia asta si după ce chipurile i-a tinut pe aia de la enel in corzi, acuma ca au percutat corespunzător, semnează cu ei. Ba ce gunoi !!!

  2. Iată de ce rămânem mereu cei mai săraci din Europa. Nu vrem! Sau mai bine yis, nu vor funcţionarii de stat. Aveau dreptate cei care spuneau că ar trebui decimaţi, respectiv concediaţi o mulţime…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.