Naţionala universitară a României pregătită de Tudor Costescu, în sferturile de finală...

Naţionala universitară a României pregătită de Tudor Costescu, în sferturile de finală la Universiada de la Kazan

0
DISTRIBUIȚI

tudor.costescu

Naţionala universitară de baschet masculin a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Mondiale Universitare de la Kazan, Rusia, chiar înainte de ultimul meci al grupei. Naţionala este pregătită de tehnicianul BC Timişoara, Tudor Costescu, iar între jucătorii alb-violeţii la Universiadă a ajuns pivotul George Toth.

Până acum, naţionala „studenţilor” a înregistrat patru victorii în grupe, 106-58 cu Filipine, 77-57 cu Japonia, 89-72 cu Mongolia şi 76-67 cu Mexic.


Pivotul timişorean George Toth a marcat cele mai multe puncte în jocul cu Filipine, 12, apoi a marcat 7 cu Japonia şi ieri, 6 cu Mexicul, jocul cu mongolii find singurul în care bănăţeanul nu a marcat. România este astfel deja calificată din  grupă după cele patru victorii şi urmează să mai joace cu liderul grupei, Serbia, astăzi. Tot astăzi va debuta la o competiţie europeană şi Georgian Păun, alt tânăr baschetbalist de 19 ani al „leilor” din Banat. Păun face parte din naţionala sub 20 de ani care începe astăzi Campionatul European U20 Divizia B, competiţie care are loc la Piteşti. Antrenorul lui Păun la naţională este Hristu Şapera, fostul tehnician de la CSM Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.