Neozeelandezul Sosene Anesi, noua întărire a rugbyștilor timișoreni. Ce schimbări importante mai...

Neozeelandezul Sosene Anesi, noua întărire a rugbyștilor timișoreni. Ce schimbări importante mai au loc la RCM GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
sosene anesi02_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

RCM Timişoara se pregăteşte să atace a doua parte a campionatului cu întăriri atât în echipă, cât şi la capitolul financiar. Neozeelandezul Sosene Anesi a fost transferat de galben-albaştri, iar Ben Dominic Tuiatua a revenit în Banat. De asemenea, conducerea va mai aduce patru jucători din zona Pacificului care urmează să sosească cât mai curând la Timişoara. Echipa de rugby timişoreană s-a întărit şi din punct de vedere financiar prin semnarea unui contract de sponsorizare de trei ani cu un distriubuitor de camioane.

Sosene Anesi este născut în Samoa, dar are o selecţie în naţionala All-Blacks a Noii Zeelande. Anesi împlineşte mâine 32 de ani, are 1,90 m înălţime, 95 de kg şi poate juca pe posturile de aripă şi fundaş. Jucătorul a evoluat pentru All-Blacks în 2005, iar în 2006 a câştigat medalia de aur la Jocurile Commonwealth-ului de la Melbourne. La prezentarea oficială a lui Anese, astăzi, vicepreşedintele Dan Dinu a declarat că nu a fost foarte uşor să îl convingă pe neozeelandez să vină în România, dar după patru luni de tratative, RCM a reuşit să aconteze serviciile rugbystului născut în Samoa. „Am venit aici deoarece clubul a fost campion anul trecut, cred că este o mare oportunitate pentru mine în carieră. Mereu am vrut să dau ceva înapoi rugbyului, sper să pot ajuta jucătorii tineri. Cred că cea mai importantă realizare a carierei mele este selecţia la All-Blacks, iar apoi medalia la Jocurile Commonwealth-ului. Să mă antrenez cu Chester e o ocazie foarte bună pentru mine şi cariera mea. M-am plimbat deja în Timişoara şi mi se pare un oraş fantastic. Până acum nu ştiam prea multe despre România, dar îmi place că se bea foarte multă cafea aici”, a declarat Sosene Anesi, venit de joia trecută la Timişoara.

O altă veste bună pentru RCM este revenirea lui Ben Dominic Tuiatua, centrul care a câştigat anul trecut titlul cu bănăţenii.


Tuiatua a stat jumătate de an departe de România în urma unei accidentări din iarnă, dar acum va avea sarcina să întărească linia de trei sferturi a galben-albaştrilor. De asemenea, în zilele următoare vor veni alţi patru jucători. În locul lui Daniel Carpo, care va sta pe tuşă până la nouă luni după o operație la genunchi pentru ruptură de ligamente şi menisc, va sosi fidjianul Lemeki Davu. De asemenea, conducerea a mai convins trei jucători de 18-20 ani din Tonga să facă pasul spre Europa. Este vorba de Halalilu Saia, Fonovai Tuimala şi Taupaki Sione.

Challenge Cup, un obiectiv apropiat

Conducerea a explicat că lipsa infrastructurii a fost impedimentul principal pentru înscrierea în Challenge Cup. Practic, RCM a sistat lucrările la Stadionul CFR deoarece arena nu a trecut din proprietatea Ministerului Transporturilor la Primăria Timişoara. „Din păcate, în acest an nu avem condiţiile necesare care să permită înscrierea în Challenge Cup. Sperăm ca anul viitor să putem participa. În primul rând, e vorba de infrastructură, trebuie să avem un teren şi o bază de desfăşurare a competiţiilor. Stadionul din Ronaţ nu poate fi omologat. Discuţiile pentru Stadionul CFR continuă, cu siguranţă autorităţile ne vor ajuta pentru anul viitor. Este păcat ca singura echipă din Timişoara cu rezultate notabile nu are o casă a ei”, a spus Dan Dinu.

Sponsor nou pentru campioni

RCM Timişoara a semnat un nou contract de sponsorizare cu EVW Holding, o firmă ce se ocupă cu distribuţia de camioane. Dan Dinu a spus că este cel mai important şi substanţial contract de sponsorizare semnat de o echipă de rugby din ţara noastră. În acest moment, echipa de rugby are un buget de aproximativ 52% din bani privaţi şi 48% de la autorităţile locale şi judeţene. „Consider că faptul că am reuşit să aducem sponsori foarte mari la nivel naţional şi european este un succes al echipei timişorene şi sperăm ca venirea lor să fie de bun augur. Mi-a fost destul de greu să îi conving, da până la urmă drumul până la succes este mai frumos decât succesul în sine”, a declarat vicepreşedintele clubului de rugby.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.