Noul corp de clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, tot mai...

Noul corp de clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, tot mai aproape de realizare. Cum a explicat primarul procesul tărăgănat

1
DISTRIBUIȚI

Spitalul de copii Louis Turcanu

Veşti bune pentru părinţii din Timişoara şi din întreaga zonă de Vest. După ce, în urmă cu câteva zile, se războia cu deputatul Sorin Grindeanu pe tema construcţiei noii aripi de la Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, astăzi edilul şef Nicolae Robu a ieşit în faţa presei cu o veste bună. „Am primit proiectul şi detaliile de execuţie pentru extensia de la spitalul de copii şi, prin urmare, acum putem organiza şi pregăti caietul de sarcini şi apoi vom organiza licitaţia pentru execuţia acestei extensii.  Mie îmi pare rău că acest subiect a fost politizat şi s-a tot discutat despre el într-o mare discordanţă cu realităţile nu poţi să organizezi o licitaţie până nu ştii ce licitezi”.


Pentru a arăta că este onest, primarul a oferit detalii pe luni:  „o primă procedură de achiziţii am făcut deîndată ce am avut finanţare în luna decembrie 2012, s-a semnat contractul de proiectare prin care proiectantul a realizat un studiu de  necesitate care a avut termen în luna ianuarie 2012, apoi în februarie 2013 s-a recepţionat  documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, apoi în februarie am aprobat în CLT indicatorii investiţiei. Din martie până în mai s-a elaborat studiul de fezabilitate şi în 17 iunie am primit documentaţia cu detalii necesare în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. Valoarea investiţiei, conform devizului general stabilit de proiectant, este de circa 25, 5 milioane de euro, din care circa 16 milioane de euro reprezintă partea de construcţii montaj şi instalaţii”.

După ce a clarificat că „o investiţie nu e o jucărie”, primarul a prezentat şi caldendarul: „în 22 iulie –  29 iulie se parcurg procedurile interne pentru înaintarea documentaţiei spre aprobare pentru publicare pe SEAP. Estimăm că în jurul datei de 1 august documentaţia va putea fi postată pe SEAP sau în orice caz cel târziu  până în 15 august”. Concret, lucrările ar urma să înceapă la finele anului şi ar putea dura până la finele lui 2015. Cât despre finaţarea de la Guvern, Robu spune că nu există probleme, asta pentru că banii sunt asiguraţi pe proiect, şi nu pe perioada de desfăşurare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.