O turistă din Cehia, adusă cu elicopterul SMURD la spital după ce...

O turistă din Cehia, adusă cu elicopterul SMURD la spital după ce s-a accidentat grav pe munte

0
DISTRIBUIȚI

smurd 1

Medicii timișoreni încearcă să salveze viața unei cehoaice care a căzut ieri seara de pe munte, în Caraș-Severin. Femeia a fost adusă cu elicopterul la Spitalul Județean din Timișoara cu multiple trautamtisme. ”Femeia e stabilă, respiră singură. În urma investigațiilor de ieri s-a stabilit că nu necesită intervenții de urgență. Medicii îi vor face o nouă tomografie azi și vor stabili dacă trebuie sau nu operată”, a declarat Liana Dacilescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean din Timișoara.

Jandarmii montani împreună cu salvamontiștii au fost solicitați să ajute o turistă din Cehia care a suferit un accident, pe munte, în apropiere de Crivaia.


Femeia se izbise cu bicicleta de un pom după ce a decis să coboare muntele pe întuneric, printr-o zonă neamenajată. Cehoaica a venit în România împreună cu mai mulți prieteni, amatori de plimbări pe bicilete în zone greu accesibile. Au urcat cu toții pe munte și au început coborârea pe un drum accidentat. Tânăra a pierdut controlul bicicletei pe fondul vitezei și s-a izbit violent de un copac.

Și-a pierdut cunoștința pe loc, spun prietenii cu care pornise în excursie. Ei au sunat la 112. Un echipaj al jandarmilor montani din Văliug, dar și salvamontiștii au pornit spre locul accidentului și au reușit să o transporte pe rănită până într-un loc accesibil ambulanței din Caraș-Severin. Starea femeii s-a agravat astfel că medicii au solicitat elicopterul SMURD. Medicii din Timișoara sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire. ”Pacienta a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, dar și unul toracic”, a declarat medicul Bogdan Mârza de la SMURD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.