O victorie anunțată: RCM Timişoara a defilat cu nouă eseuri în meciul...

O victorie anunțată: RCM Timişoara a defilat cu nouă eseuri în meciul cu CSM Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI

 rugby_417

RCM a câştigat cu 61-0 meciul cu CSM Bucureşti şi revine pe primul loc al SuperLigii indiferent de rezultatul din celelalte două meciuri ale etapei. Timişorenii s-au impus cu punct bonus după nouă eseuri contra echipei din Capitală, căreia nu i-a intrat nici măcar o lovitură de pedeapsă.

Festivalul de eseuri a fost deschis de Sosene Anesi, utilizat pe postul de centru de către Chester Williams. A urmat reuşita lui Cătălin Fercu după o fază creată de Valentin Popârlan şi Eugen Căpăţână. Al treilea eseu a fost opera lui Vasile Rus, pentru ca apoi Fercu să aducă a patra încercare, cea care garantează punctul bonus ofensiv. Până la pauză, Calafeteanu a punctat şi el cu balonul oval în terenul de ţintă al bucureştenilor, astfel ca la pauză s-a intrat cu 33-0. În repriza a doua au punctat din nou Calafeteanu şi Fercu, dar şi Lemeki Nabalei, la al doilea meci al său pentru bănăţeni, iar ultima încercare a fost pusă la pământ de căpitanul Stelian Burcea. Ultimele transformări au fost trimise între buturi de Jack Umaga şi Gabriel Conache, în timp ce în prima parte a jocului transformeurul a fost Vali Calafeteanu. Omul meciului a fost declarat Cătălin Fercu.

Echipa RCM: Ţăruş, Căpăţână, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Burcea, Calafeteanu, Rose, Moala, Kinikinilau, Anesi, Shennan, Fercu. Au mai intrat: Khositashvili, Lazăr, Umaga, Shamkharadze, Conache, Militaru, Nabalei

Chester Williams a declarat, după meci, că acum echipa e la 70% din potenţial.


„Noi utilizăm orice joc ca un pas în pregătirea play-off-ul. Astăzi rezervele au intrat foarte bine în joc, ne dorim să continumă să ne pregătim până la play-off. Am jucat la 70% din capacitatea noastră, am controlat bine balonul, probabil puteam înscrie mai multe eseuri, dar sunt mulţumit”, a spus Williams.

„Scorul nu este important, ci faptul că am rulat tot lotul, au intrat şi băieţii de pe banca de rezervă, au intrat şi ei în sistemul echipei. Suntem mulţumiţi de joc, însă nu în totalitate, mai avem două meciuri cu Dinamo şi U Cluj şi sperăm când începe play-off-ul să fim la potenţial maxim. Cel mai bun lucru este că n-am primit puncte, mai avem însă de lucrat la apărare pentru că în play-off vor fi echipe apropiate valoric. Ne dorim ca atunci să nu mai facem greşeli, însă eu zic că suntem în creştere şi asta e un lucru îmbucurător. Am încercat să jucăm şi pentru spectatori, într-adevăr ziua de vineri nu e foarte propice pentru ei”, a declarat Vali Calafeteanu.

„Nu ne interes parea mult scorul, obiectivul nostru pentru acest meci era să creştem în intensitatea jocului, să reglăm relaţiile de joc şi să se vadă o creştere de la meciul cu Farul. Acelaşi obiectiv rămâne până la începerea play-off-ului, în principiu, să ne facem relaţiile de joc şi dacă reuşima cest lucru va veni şi punctul bonus. Pentru noi obiectivul este locul 1”, a declarat Stelian Burcea.

În acest sezon nu se va retrograda din SuperLigă, astfel că cei de la CSM Bucureşti sunt liniştiţi şi se gândesc la reconstrucţia echipei. „Noi suntem o echipă tânără, în construcţie, ne-au plecat în perioada de inter-sezon şapte jucători de bază şi ne-am propus să reconstruim echipa cu juniorii pe care îi avem. Anul acesta nu se mari etrogradează şi noi ne-am propus să dăm crezare tinerilor. Timişoara e o echipă de mare valoare, e campioană României şi sper ca şi anul acesta să fie la fel. Astăzi am făcut o replică pe măsură, chiar dacă scorul nu arată ce a fost în teren”, a declarat antrenorul Daniel Neaga de la CSM Bucureşti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.