Ofertă surprinzătoare la licitația pentru administrarea cimitirelor din Timișoara

Ofertă surprinzătoare la licitația pentru administrarea cimitirelor din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

bani_marunti

Ofertă inedită la o licitaţie a Primăriei Timişoara pentru administrarea cimitirelor. Situaţia a fost făcută publică astăzi de viceprimarul Traian Stoia. Acesta a explicat că mai multe firme au depus oferte şi că, aşa cum este normal, câştigă cea care oferă preţul cel mai mic.


Legat de tarifele medii practicate, acesta a explicat că preţul variază de la 4,79 lei la 11,43 lei – sumele fiind o medie a celor practicate pentru diverse servicii. „Printre ofertanţi se numără SC. Vânătorul.SA cu preţul mediu ofertat de zero lei, asta lăsând la o parte faptul că nu se poate crea o factură cu zero lei TVA. Eu consider că oferta acesta a fost făcută în mod special pentru a-i încurca pe cei care organizează licitaţia şi nu trebuie luată în serios. Problema este că având zero lei la ofertă dumnealor, am făcut un calcul. Mai jos de zero nu se poate. Bine că nu ne-a propus să ne şi dea vreo cinci lei. Eu aş vrea să vă atrag atenţia că, după părerea mea, se presupune că activităţile în cimitire pot aduce profituri, dar prin alte activităţi decât cele prevăzute în lege şi cele pentru care se face această licitaţie. În condiţiile în care un ofertant vine cu un preţ suspect de mic trebuie să i se ceară clarificări. În clarificările predate azi la ora 10.00 se spune că există prestaţii care să compenseze această sumă, dar prestaţiile se oferă la construcţii de monumente în cimitire”, a detaliat Stoia.

Licitaţia se va închide astăzi la ora 13.00, iar câştigătoare va fi declarată firma care a oferit cel mai mic preţ. Cât despre oferta inedită, Stoia spune că nu înţelege de ce a fost făcută mai ales că serviciile prin care s-ar compensa gratuitatea nu au fost scoase la licitaţie.

1 COMENTARIU

  1. de citeva zile pagina de start pressalert da mesaj de eroare, se poate intra decit de pe o pagina veche cu click catre stiri locale, nu catre pagina de start.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.